Artbook Ana Mirallès bij Daniel Maghen in oktober

6 mei 2021 Vooruitblikken

In het Frans wordt de complete reeks Djinn, van Ana Mirallès en Jean Dufaux, momenteel herdrukt op een groter formaat. De Spaanse tekenares schilderde voor elk van die herdrukken een gloednieuwe, prachtige cover of er wordt gebruik gemaakt van covers die ze voor andere edities maakte. Mirallès behoort al enkele jaren tot een toplaag van striptekenaars voor wie verzamelaars van originelen grof geld betalen. De hierbij afgebeelde aquarel bijvoorbeeld leverde in 2016 op een veiling van Christie's nog meer dan 20.000 euro op. In november 2020 organiseerde de Parijse galeriehouder Daniel Maghen zelf een veiling en daar raakte onderstaand schilderij (een van de nieuwe Djinn-covers) verkocht voor een flink bedrag van net geen 60.000 euro.

Tijd voor een lijvig artbook, zodat minder gefortuneerden haar werk ook kunnen bewonderen, al is het dan maar in een gereproduceerde vorm. Diezelfde Maghen heeft ook een uitgeverij en voor 39 euro zal je een artbook van 176 pagina's in hardcover kunnen kopen. Het boek verschijnt op 14 oktober en is tegelijk een monografie met biografische elementen uit Mirallès' leven en werk.

Van de complete reeks herdrukken op groot formaat in het Frans zijn inmiddels de eerste vier albums bij Dargaud verschenen.