Mooie Zomers 6 op de boerderij

6 mei 2021 Vooruitblikken

Dargaud-uitgever Yves Schlirf liet op Twitter onderstaande drukproeven van het te verschijnen deel 6 van Mooie Zomers zien. Wij moeten nog wachten tot 23 juni op de vertaling van het album door Jordi Lafebre (die eerder dit jaar fenomenaal scoorde met zijn eigen strip Ondanks Alles) en Zidrou.

In dat nieuwe verhaal werkt striptekenaar Pierre aan zijn meesterwerk over Pater Damiaan terwijl zijn vrouw Madeleine zwanger is. Ze willen nog graag even met het gezin, met z'n vijven, op vakantie voor de baby er is. Wanneer Mam'zelle Esterel, de bijnaam van hun wagentje, betrokken raakt bij een auto-ongeluk dreigt hun vakantie in het water te vallen. Maar de toevallig opgedoken Esther biedt een leuke oplossing: een verblijf op de boerderij waar ze samenwoont met Estelle. Er wenkt alweer een mooie zomer.

Minder prettig nieuws: begin deze maand sloegen alle prijzen bij de groep Standaard Uitgeverij op. De verkoopprijs van Mooie Zomers deel 6, een softcoveralbum van 48 pagina's, stijgt plots boven een psychologisch foute grens en zal 10,50 euro kosten.