Terug naar overzicht

@fixing-bad-comic-art... J. Scott Campbell slaat terug

6 mei 2021 Divers

Onder de hashtag #fixing-bad-comic-art en via deze Tumblr-pagina voelen mensen zich geroepen om personages in bestaande strips of op covers, meestal comics, zelf aan te passen om volgens hen verkeerde houdingen en anatomie te verbeteren. Een neveneffect is dat ook te sexy poses of andere vormen van seksualisering gefixt worden. Zo pakte "fixer" nonbinaryfinnmertens een oude en beroemde cover van The Amazing Spider-Man nummer 601 (2009) aan die sindsdien circuleerde op de meeste sociale media. De fixer paste de armen van Mary Jane Watson aan zodat ze haar borsten niet meer tegen elkaar drukt en haar T-shirtje kreeg minder cleavage. Haar bovenlichaam is minder smal en haar benen zijn braver naast elkaar gekopieerd.

De tekenaar van die cover is J. Scott Campbell. Hij reageerde intussen zelf met een knipoog en een correctie op de correcties. We laten je hieronder het werk van de fixer zien, Campbells reactie op Twitter, zijn notities op alle fouten die de fixer zelf maakte en tot slot zijn gefixte tekening van wat de fixer ervan maakte. Zijn bericht werd al meer dan 12.000 keer geliked met meer dan duizend reacties.

We laten je ook nog graag de complete, oorspronkelijke cover van The Amazing Spider-Man nummer 601 zien en hoe verschillende cosplayers Campbells versie van Mary Jane Watson hebben nagespeeld.

Terug naar overzicht