Le Lombard in augustus tot oktober 2024

10 juli 2024 Vooruitblikken

Voor de periode augustus tot begin oktober hebben we vijf aankondigingen van Le Lombard. Die vind je in Te verschijnen met meer details en hieronder.

De Nieuwe Avonturen van Rik Ringers 7 (augustus)

De detectivereeks naar de oorspronkelijke creatie van Tibet en André-Paul Duchâteau blijft een succes van Le Lombard. Het album Misdaad-aan-Zee brengt de journalist naar, jawel, de zee.

"Rik Ringers staat oog in oog met zijn ergste nachtmerrie: de maand augustus, een maand van zon, zee, strand en bitter weinig misdaad! Op het strand doorstaat hij een spervuur aan betekenisloos geklets van andere zonnebaders. Wanneer de jonge Beatrice vraagt of ze hem levend mag begraven, is hij opgelucht, eindelijk wat actie. Bovendien wordt het onschuldige meisje op de hielen gezeten door twee huurmoordenaars die haar willen ontvoeren voor een mysterieuze 'baas'. Gedaan met luieren op het strand. Gelukkig maar!"

Thorgal Saga 3 (augustus)

Derde album in de spin-off van de reeks Thorgal met dikke one-shots door uiteenlopende auteurs. Na Robin Recht (Vaarwel Aaricia) en Corentin Rouge en Fred Duval (Wendigo) is deze keer het duo Roman Surzhenko en Yann aan de beurt. Dat is dan nog een veilige keuze, want zij zijn nu al betrokken bij Thorgal. Surzhenko tekent De Jonge Jaren en tevoren Kriss van Valnor en Wolvin in De Werelden van Thorgal, terwijl Yann van diezelfde spin-offreeksen opklom tot de scenarist van de hoofdreeks die nu door Fred Vignaux wordt getekend. Het 88 pagina's tellende Thorgal Saga 3: Shaïgan past in de hoofdreeks tussen de verhalen waarin Thorgal zijn geheugen verloor en naast Kris van Valnor een geduchte piraat werd.

"De goden hebben de naam Thorgal weggevaagd en ook hijzelf is alles vergeten. Kriss van Valnor heeft zich over hem ontfermd en maakt hem wijs dat hij haar partner is, de gevreesde piraat Shaïgan-zonder-Genade. Kriss en Shaigan schuimen de noordelijke zeeën en kustgebieden af en plunderen dat het een lieve lust is, aan het hoofd van een troep barbaarse Vikings. Maar bij elk bloedbad, bij elke man die wordt terechtgesteld, bij elke vrouw die wordt gefolterd voelt Shaïgan iets knagen. Een last die zwaar op zijn hart drukt. Waarom herinnert hij zich niks? Kan hij Kriss vertrouwen? Maar mag een leider wel twijfelen... Door zijn stemmingswisselingen beginnen zijn getrouwen zijn bevelen in vraag te stellen en zijn reputatie als 'meedogenloze leider' wankelt. Op een drakar is muiterij nooit veraf."

In eerdere updates in onze nieuwsrubriek maakten we andere samenwerkingen bekend. De komende jaren mag je je nog verwachten aan albums door Mohamed Aouamri + Antoine OzanamChristophe Bec + Valérie Mangin en David Etien + Olivier Legrand / Jean-Blaise Djian. Daarnaast zijn nog andere duo's en auteurs gevraagd.

Rik Ringers: Tweede Tijdperk boek 11 (september)

Nieuwste integrale met opnieuw vier verhalen en een dossiertje. Deze integrale bundelt de verhalen Verdwenen in de Hel, De Dodende Dubbelganger, Het Huis van de Wraak en Dodenlijst, oftewel de delen 39 tot 42.

Tango 8 (september)

"Borneo, Stille Oceaan. Tango en Mario, nu in het gezelschap van hun Filipijnse vriend Crisanto en de betoverende Lani, zijn nog altijd op zoek naar de helm van Magellaan. Een Engelse avonturier brengt hun de ontbrekende stukjes van de puzzel. Is hij een schurk of een echte schattenjager? Wanneer ze hun doel bijna bereiken, loopt de situatie pas echt uit de hand..."

De Tweede Wereldoorlog in Strip (oktober)

"De hele Tweede Wereldoorlog beschreven in één album. Nooit eerder heeft iemand de ambitie gekoesterd om het verhaal van deze oorlog te vertellen van de allereerste aanleiding tot en met de naoorlogse processen. Met dit album willen de auteurs hun belofte waarmaken en het belangrijkste mondiale conflict in de geschiedenis van A tot Z beschrijven in twintig hoofdstukken."

De auteurs die deze uitdaging voor deze 296 pagina's tellende strip aangaan, zijn tekenaar Vincent Cifuentes en scenarist Arnaud de la Croix. Deze laatste verdiepte zich meermaals in de Tweede Wereldoorlog voor diverse literaire en documentaire uitgaven en schreef ook over onder meer Blueberry. Cifuentes was jarenlang actief voor de Amerikaanse comicindustrie en werkte mee aan reeksen als Batman, G.I. Joe, Green Arrow, She-Hulk, Superman, X-Men en Europese strips als De Legenden van Korrigan en een verstripping van H.G. Wells' The War of the Worlds.