Terug naar overzicht

Hommagealbum Nero door Dirk Stallaert en Kim Duchateau

27 februari 2022 Vooruitblik

Gisteravond vond in Turnhout een nieuwe, meer dan geslaagde editie van het Stripgids Salon plaats. Dat is een live interview met vier mensen uit de stripwereld. Waren te gast op comfortabel uitziende fauteuils: de jonge enthousiasteling Dieter Steenhaut, een nieuwe tekenaar van Jommeke wiens eerste werk in 2023 zal verschijnen, oudgediende en het publiek entertainende Jean-Pol met een indrukwekkende carrière van vijftig jaar op zak, en Barbara Stok, de Nederlandse auteur van de in twintig landen verschenen biografie Vincent over Vincent van Gogh wier nieuwste graphic novel De Filosoof, de Hond en de Bruiloft (lees hier onze bespreking) inmiddels aan de derde druk toe is. Tekende ook present: de altijd hip geklede Catharina Kochuyt, de steun en toeverlaat van Marc Sleen. Zij vertelde meer over wat we dit jaar mogen verwachten ter gelegenheid, viering en hulde aan Marc Sleen die dit jaar honderd jaar geleden is geboren. Een groot deel van het programma hebben we hier al voorgesteld. In de loop van dit jaar komen we op elk van die punten terug.

Katharina had ook een primeur voor het talrijk aanwezige publiek in petto. Na de Nero-hommages van Kim Duchateau (De Zeven Vloeken) en Luc Cromheecke en Willy Linthout (De Toet van Tut) verschijnt eind dit jaar een derde hommage. En wel door Sleens tekenende rechterhand Dirk Stallaert op scenario van Nero-fan Kim. Volgens mevrouw Kochuyt wordt het een dik avontuur zoals in de begindagen van Nero, die dit jaar trouwens ook zijn vijfenzeventigste verjaardag viert.

Van links naar rechts: Presentatrice en interviewster Marjan Temmerman, organisator Kurt Morissens, Dieter Steenhaut, Catharina Kochuyt, Barbara Stok en Jean-Pol.

 

Het volgende Stripgids Salon gaat door op zaterdag 4 juni. Twee gasten liggen al vast: Hec Leemans en Jan Bosschaert.

 

© foto's: Raymond Lagae

Terug naar overzicht