Een Echte Vrouw integraal in maart 2023

31 januari 2023 Vooruitblikken

Noir Dessin Production is in een rotvaart oud of speciaal werk van François Walthéry aan het (her)uitgeven. Onder de naam Adalem gaf het vorig jaar negen luxeboekjes uit met in totaal honderden (sexy) illustraties, met een focus op zijn Natasja. Recent verscheen een integrale van De Ouwe Blauwe met voor het eerst in het Nederlands de extra verhalen die na het eerste album uit de jaren 1980 zijn verschenen op scenario van Raoul Cauvin. En eind maart verschijnt een integrale van Een Echte Vrouw...

In 1995 verscheen De Vrouw van mijn Dromen bij P&T Production dat in 2001 werd herdrukt bij Uitgeverij De Boemerang onder de titel Een Echte Vrouw. In dit album van Walthéry, met decors van Georges Van Linthout en op scenario van Fritax (het pseudoniem van Jean-Claude de la Royère) belandt de door vrouwen geobsedeerde Arie Alberts na een operatie in de huid van een knappe, jonge blondine. Zijn hersenen werden in haar lichaam getransplanteerd. Ook het vervolg, Een Echte Vrouw! (2002), raakte nog vertaald, nu met Bruno Di Sano als hoofdtekenaar met grote medewerking van Walthéry en met Mythic als scenarist. Samen maakten ze ook al albums van de reeks Rubine. De delen 3 (2002) en 4 (2004) door hetzelfde team kregen echter geen vertaling meer. Daarin raakt Arie alias Johanna verzeild in een complot van oude nazi's die als jonge, manipulatieve meisjes de wereld willen veroveren. Dat gekke avontuur leidt naar een zoektocht in de Egyptische woestijn en een verborgen beschaving waar vrouwen de plak zwaaien.

Noir Dessin Production bundelt de complete reeks, voor het eerst ook volledig in het Nederlands te lezen. Aansluitend en tussen de verhalen staan enkele pagina's met pin-ups, reproducties van originelen en oude ex librissen. 

De integrale telt 200 pagina's en is te verkrijgen in drie versies. Vooruitbestellen bij je winkelier is aangewezen. De luxes van eerdere uitgaven van Noir Dessin Production zijn al zo goed als uitverkocht.

  • De gewone hardcover tegen 39,95 euro.
  • Een luxe met linnen rug en één gesigneerde ex libris tegen 79,95 euro.
  • Een luxe met linnen rug en twee gesigneerde ex librissen tegen 109,95 euro.

Hieronder staan in volgorde de covers afgebeeld van:

  • De Vrouw van mijn Dromen deel 1 (1995, P&T Production)
  • Een Echte Vrouw! deel 1 (2001, Uitgeverij De Boemerang) = heruitgave van De Vrouw van mijn Dromen deel 1
  • Een Echte Vrouw! deel 2 (2002, Uitgeverij De Boemerang)
  • Au Malheur des Dames (2002, Joker) = het voorheen enkel in het Frans verschenen Een Echte Vrouw! deel 3
  • Johanna: La Dame des Sables (2005, Joker) = het voorheen enkel in het Frans verschenen Een Echte Vrouw! deel 4