The Penguin krijgt eigen tv-reeks

1 februari 2023 Verfilmingen

In Matt Reeves' film The Batman uit 2022 komt Oswald Chesterfield Obblepot alias The Penguin voor als tegenstander voor Batman. Onder dikke lagen make-up vertolkte Colin Farrell de topgangster uit Gotham. Eind 2023 of begin 2024 krijgt The Penguin zijn eigen tv-reeks op HBO. Farrell herneemt hiervoor de rol.

Het verhaal van het eerste seizoen speelt zich één week na de gebeurtenissen uit The Batman af. Gotham zal daarom nog een beetje onder water staan. Voor de rest volgt de tv-reeks Cobblepots opkomst van de onderwereld naar het machtstoneel. De tv-reeks is een eerste afgeleide van het The Batman-wereldje en moet het gat vullen tussen de eerste film en de later verwachte sequel The Batman 2. Seizoen 1 zal uit acht afleveringen bestaan.

Cristin Milioti speelt Sofia Falcone, de dochter van maffiabaas Carmine Falcone die in The Batman werd vertolkt door John Turturro. Ze deelt daarmee de hoofdrol met The Penguin om de controle over de stad te veroveren. Lauren LeFranc schrijft het scenario van de tv-reeks en fungeert ook als shworunner. The Batman-regisseur Matt Reeves en producer Dylan Clark zijn samen met Farrell executive producers. Reeves zal geen afleveringen regisseren, tenzij eventueel een latere. Craig Zobel (The Hunt, The Leftovers, American Gods, Westworld) is alvast aangetrokken om de eerste episodes te regisseren.

Behalve The Penguin staat ook een tv-reeks over Arkham Asylum in de steigers, terwijl Matt Reeves al meermaals openlijk zijn plannen uitte voor meer spin-offreeksen in het The Batman-universum. Batgirl, de afgevoerde film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, past vooralsnog helaas niet in dat plaatje.