Dargaud in augustus 2024

10 juli 2024 Vooruitblikken

Kwartaal 3 bij Dargaud bestaat enkel uit drie albums die eind augustus zijn gepland. Meer details vind je in de rubriek Te verschijnen. Een algemene voorstelling vind je hieronder.

Habemus Bastard 1

Na het voltooien van de trilogie Katanga was het uitkijken naar het volgende project van tekenaar Sylvain Vallée, ook gekend als tekenaar van Antananarivo, Er Was Eens en Gil St-André. Een nieuw project is het tweeluik Habemus Bastard. Het eerste deel is 88 pagina's dik en het slot van het tweeluik verschijnt later dit jaar.

Jacky Schwartzmann is de scenarist. Hij is een Franse schrijver van romans, toneelstukken en films vol met zwarte humor. In 2020 en 2022 schreef hij de niet-vertaalde stripverhalen Stop Work en Ils Sont Partout. Voor Habemus Bastard bedacht hij een komische thriller.

"Lucien is een huurmoordenaar. Hij levert keurig en vlekkeloos werk. Tot zijn lot hem op een dag inhaalt ... en hij de identiteit moet aannemen van een jonge priester. Lucien kan zich als geen ander aanpassen aan de hachelijkste situaties en weet wat hem te doen staat: om te overleven heeft hij cash nodig en al snel ziet hij het licht. Want, zoals hij zelf zegt: 'Religie is een soort business met de dood als spil. En dat is en blijft mijn werkgebied...'"

Wayne Shelton 14

Na zeven jaar afwezigheid verschijnt er weer een nieuw album van Wayne Shelton, zowat de enige reeks die Jean Van Hamme nog schrijft. Het is een van zijn favoriete reeksen, terwijl ook zijn echtgenote een zwak heeft voor de actieheld op leeftijd. De achtenzeventigjarige tekenaar Christian Denayer had er zijn tijd voor nodig omwille van gezondheidsproblemen en problemen met zijn hand. Maar kijk, hier is het. De vertaling volgt later. Het album brengt Shelton naar Vietnam. Denayer kondigde intussen aan dit zijn laatste album is. Of de reeks daarmee ophoudt, is nog niet geweten.

"Op 30 april 1975 vallen de Vietcong Saigon binnen, waar complete chaos heerst. Voor de Amerikanen betekent dit het einde van de Vietnamoorlog, die hun meer dan 58.000 doden en meer dan 300.000 gewonden heeft gekost. Allemaal voor niets. Maar niet in de ogen van een Amerikaanse kolonel die niet meteen op de vlucht slaat. Hij geeft een jonge luitenant de opdracht om een gepantserd voertuig te kapen dat de Natioinale Bank van Zuid-Vietnam halsoverkop verlaat met 20.000 kilo 24-karaats. goud aan boord. De jonge luitenant is niemand minder dan Wayne Shelton. Vijftig jaar later, tijdens een boottocht door de Ha Longbaai, kijkt Wayne Shelton terug op de bizarre opdracht en de desastreuze gevolgen... en plots komen het verleden en de immense goudschat wel erg dichtbij!"

XIII Trilogy - Jones 2

De spin-off XIII Trilogy zal uit meerdere trilogieën bestaan over nevenpersonages uit de stripreeks XIII. De trilogie over het verleden van Jones, door Olivier TaDuc (Chinaman) en Yann (Black Squaw, Berentand, De Onnoembaren) is aan deel 2 toe.

"Luitenant Jones zet haar pilotenopleiding aan de Patuxent River Naval Academy voort, waar ze indruk blijft maken. In diezelfde periode maken twee gevaarlijke indiaanse activisten, Karkajou en Crow Dog, zich meester van het eiland Alcatraz. Ze strijden voor burgerrechten en de naleving van alle ondertekende verdragen. Ook Marcus, Jones' oudere broer, heeft zich bij hen aangesloten. Generaal Ben Carrington krijgt van president Dixon de opdracht om de crisis in Alcatraz te bezweren, zonder bloedvergieten, want de Red Warriors hebben een honderdtal gijzelaars genomen om hun eisen kracht bij te zetten! Voor zijn missie laat generaal Carrington zich bijstaan door Jones. Al snel rijpt een plan en ongewapend gaan ze aan land op Alcatraz... Maar is de jonge Jones wel opgewassen tegen deze taak? En wat als het allemaal een valstrik is?"