Casterman in september en oktober 2024

10 juli 2024 Vooruitblikken

In de maanden september en oktober verschijnt telkens één album bij Casterman. Die vind je in de rubriek Te verschijnen met meer details en hieronder. 

Loopgravenoorlog (herdruk) (september)

Zoveelste herdruk, met een nieuwe cover, van Jacques Tardi's dramatische oorlogsklassieker. Meermaals uitgeroepen tot een van de beste strips aller tijden.

"Granaten scheurden de gemartelde grond open, waarin duizenden mannen zich schuilhielden die zich hadden ingegraven en schuilplaatsen voor zichzelf hadden gemaakt. Dat was de loopgravenoorlog."

Alex Senator 15 (oktober)

"Rome, 9 voor Christus. Keizer Augustus is almachtig. Alex is meer dan vijftig jaar oud. Hij is senator. Atex en zijn gezellen zijn vastbesloten op weg naar het mysterieuze Atlantis in het Hoge Noorden. Ze trekken naar een dorp in Armorica om er een schip te laten bouwen dat bestand is tegen de extreme opstandigheden op de oceaan. Maar door hun komst verergert het conflict dat broeit in de samenleving daar. De aanhangers van de godsdienstige traditie, die verre reizen verbiedt, willen de voorstanders van ontdekkingsreizen uitschakelen... en met hen ook hun bondgenoot, Alex, de senator."