Daedalus in december 2023

22 september 2023 Vooruitblikken

Op deze pagina stallen we het programma van Daedalus voor december aan je voor. Deze titels vind je ook terug in Te verschijnen. En in deze pdf lees je nog meer info.

In december verschijnen ook softcoveredities van albums die in oktober of november eerst als een gelimiteerde hardcover verschijnen. Het gaat om de volgende titels:

  • De Kronieken van Atlantis deel 1
  • Elfen deel 30
  • Dwergen deel 21
  • Bob Morane deel 2
  • Legende deel 8
  • Wunderwaffen deel 17
  • Zeppelin's War deel 3

De Dag Waarop... integraal 1

De Dag Waarop... van Marko en BeKa is een succesreeks bij Daedalus. Na eerste drukken en herdrukken is er nu een integrale uitvoering in hardcover van de eerste twee delen.

"Clementien loopt een beetje verloren in het leven. Ze is de richting kwijt en zoekt bijgevolg naarstig naar een antwoord op al haar existentiële vragen. Gelukkig zit het leven ook vol verrassingen, wijze lessen en toevallige ontmoetingen, als je er maar voor openstaat. Wie weet... misschien heeft Clementien de weg naar het geluk al lang gevonden?"

Malefosse - De Complete Editie: Hoofdstuk IV

Vanaf deel 13 nam tekenaar Brice Goepfert de reeks als tekenaar over. Alle verhalen in deze integrale zijn nooit eerder in het Nederlands verschenen. De inhoud verschijnt ook nog als vier softcoveralbums.

"Hendrik van Navarra is een armoedzaaier! Die protestant in hart en nieren heeft geen zin om katholiek te worden, ook niet om koning van Frankrijk te worden... Twee jaloerse vrouwen hebben hun oog laten vallen op een rijkelijke halsketting, die verloren is geraakt, en in stukken verdeeld. Gabrielle, de maîtresse van die goeie koning, en Margot, zijn vrouw, die veraf woont maar die nog altijd zijn legitieme echtgenote is. Kunnen Gunther en Pritz dit koninklijke juweel in handen krijgen, en voor wie dan?"

Bloedkoninginnen: Johanna - De Boosaardige Koningin 2

Vervolg van de trilogie.

"Begin veertiende eeuw, Frankrijk is het rijkste, grootste en meest prestigieuze van alle Europese staten. Maar het lot zal die hegemonie in de weg staan... de trotse kroon zal in het stof bijten. Het werktuig van het lot: Johanna, prinses en kleindochter van Lodewijk de Heilige, geboren op de treden van de troon. Ze staat ver van de geheimen van de macht, maar stap voor stap komt ze dichter bij de kroon, want hogere machten waken over haar. Zij die later ‘de lamme, machtige en boosaardige koningin’ genoemd zal worden, zal voor niets terugdeinzen om de troon te bestijgen..."

De Buitengewone Expeditie van Corentin Tregier 1

"Het verhaal van Emmanuel Suarez was in Frankrijk al razend populair als podcast (meer dan 1 miljoen keer beluisterd). Hamo (Twee Jaar Vakantie, De Wilde Vlucht) zorgt voor een sfeer die perfect bij het verhaal past, van Corentins huis in Bretagne, over de coulissen van de macht in Brussel en Parijs, tot het Congolese oerwoud. De stripreeks startte dit jaar ook in het Frans.

Corentin Tregier wordt door de Franse minister van Marine ingeschakeld om in Congo op zoek te gaan naar professor Delescluze, een Franse wetenschapper die in een aap zou zijn veranderd. Corentins missie is dan ook staatsgeheim. Tegelijk krijgt de Belgische Camille de Villiers van de krant Le Télégraphe Wallon de opdracht om te infiltreren in de missie van Corentin Tregier en verslag uit te brengen voor de Belgische lezers zodat zij eens goed kunnen lachen met die domme Fransen. Wat volgt, is een buitengewone expeditie waarin Corentin — die niet gekozen is omdat hij bijzonder intelligent of dapper is — vooral zichzelf leert kennen. En Camille, natuurlijk. Oh, en orchideeën."

Cortés 1

Start van een tweeluik over een van de grootste ontdekkingsreizigers aller tijden: Hernán Cortés. "Cédric Fernandez en Christian Chavassieux kijken vanuit verschillende oogpunten en tonen zowel de mislukkingen van Cortés als de moeilijkheden van de Azteekse keizer om de orde en rust te bewaren op zijn grondgebied."

"Aan het begin van de zestiende eeuw besluit Karel V nieuwe expedities uit te sturen naar de Nieuwe Wereld om de schulden van de Spaanse kroon af te lossen. Voor deze missie wordt de gekste, de stoutmoedigste en meest ambitieuze hidalgo van La Habana afgevaardigd: Hernán Cortés. Op een paar honderdtal kilometer, in de hoofdstad Tenochtitlan, wacht keizer Moctezuma II lijdzaam de komst van de troepen af. Hij weet dat een ontmoeting onvermijdelijk is, maar er zijn een paar elementen die hem niet duidelijk zijn. Die vreemde avonturiers zijn niet talrijk genoeg om een dreiging te vormen, dus wat willen ze? Hoe moet hij ze behandelen wanneer hij ze uiteindelijk ontmoet?"

De Kinderen van de Wind 7.2

In 2019 publiceerde Daedalus het eerste deel van het laatste tweeluik van François Bourgeons historische saga De Kinderen van de Wind. Dat tweeluik heet Het Bloed van de Kersentijd en de start daarvan werd officieel uitgegeven als deel 7.1. Rue des Martyrs is deel 7.2. Bourgeon werkte er vier jaar lang aan. Hij bouwde er onder meer een Parijse wijk voor na als schaalmodel. Het album telt 136 pagina's. Met dit album sluit Bourgeon zijn historische reeks af.

De inhoud: "Na de gewelddadige aanvaring van Klervi met haar pooier, besluit Zabo het Bretonse meisje ver weg van Parijs in veiligheid te brengen. Op hun trein naar Bretagne vertelt Zabo aan haar protégee over de trauma’s die ze zelf heeft opgelopen tijdens de ‘Semaine sanglante’, en over haar deportatie naar de strafkolonie op Nieuw-Caledonië, samen met Louise Michel en Henri Rochefort, twee figuren uit de Parijse Commune..."

Malefosse 13

Vanaf deel 13 nam Brice Goepfert de stripreeks over van tekenaar François Dermaut. In de loop van 2024 verschijnen de delen 14 (maart), 15 (juni) en 16 (september) als softcover en dat is de inhoud van de vierde integrale die tegelijk met deel 13 uitkomt.

"Lente van 1593... Hendrik van Navarra moet zich klaarmaken voor de ‘grote sprong’. Hij moet zich, als protestant in hart en nieren, bekeren tot het katholicisme als hij de ware koning van Frankrijk wil worden en godsdienstvrede wil stichten. Het hele volk is de oorlog moe en probeert hem ertoe aan te zetten. Omdat alles verbonden is, kan deze dwalende koning, die nog steeds is getrouwd met koningin Margot, dus niet huwen met de arglistige Gabrielle d’Estrées, op wie hij smoorverliefd is. Wie wil er, trouwens, een koning zonder erfgenaam? Het leven van de Navarrees liep nog nooit zoveel gevaar. Onverzettelijke vijanden liggen op de loer, zelfs in zijn eigen kamp, en willen zijn lange mars naar de troon in de weg staan..."