Terug naar overzicht

Corentin Rouge en Fred Duval maken one-shot van Thorgal

4 januari 2022 Vooruitblik

Dit jaar had een eerste one-shot van Thorgal van Roman Surzhenko en Yann moeten verschijnen, maar die is uitgesteld. Inmiddels werkt ook Robin Recht verder aan zijn dik one-shot dat eind dit jaar wordt verwacht. En bovenop deze twee projecten komt er nog een derde verhaal van Thorgal door nog andere auteurs. Corentin Rouge en Fred Duval storten zich namelijk ook op de wereld van Thorgal voor een eigen album. Daar hebben we nog geen afbeelding van, vandaar de foto van een illustratie die Grzegorz Rosinski voor een zeefdruk tekende.

Corentin Rouge is de tekenaar van onder meer de vierdelige reeks Rio en het straffe one-shot Juarez. Fred Duval kennen we voornamelijk van reeksen als Wonderball, Carmen McCallum, Travis, Hauteville House, Uur U, Nevada, West Legends en de topper Zwarte Waterlelies van vorig jaar. Rouge en Duval maakten samen ook het XIII Mystery-album over Calvin Wax. Ze werken dus opnieuw samen voor Thorgal.

Het enige wat Corentin Rouge erover kwijt wou, is het volgende:

"Ik ben begonnen met het tekenen van een Thorgal, geschreven door Fred Duval, voor een collectie met complete verhalen met meer pagina's dan de klassieke albums in de reeks. Ons avontuur situeert zich net na het vertrek van de personages naar Zuid-Amerika in Tussen Aarde en Licht."

Lees ook: One-shots van Thorgal in 2021 en 2022

 

Hieronder zie je twee pagina's uit Robin Rechts project.

Terug naar overzicht