BRZRKR met Keanu Reeves als geplande Netflix-film en animereeks

20 juni 2024 Verfilmingen

In 2021 eindigde een crowdfundcampagne voor de strip BRZRKR, over het gevecht van een onsterfelijke krijger door de eeuwen heen, op een bedrag van bijna 1,5 miljoen dollar. BOOM! Studios is er de uitgever van. Van het eerste comicdeeltje gingen er 615.000 exemplaren over de toonbank, wat het de best verkochte comic van de eenentwintigste eeuw maakte voor een indie comic, een strip die niet is uitgegeven door een van de grotere Amerikaanse stripuitgeverijen, zoals Marvel of DC. BRZRKR eindigde in 2023 na twaalf deeltjes die door Silvester in drie delen op Europees formaat worden uitgebracht. In mei 2024 verscheen de vertaling van het eerste deel. Tekenaar Ron Garney (Wolverine, Captain America) en co-scenarist Matt Kindt (Folklords, Justice League of America) hadden al ruimschoots hun sporen verdiend, maar het bijzondere aan BRZRKR is toch dat Keanu Reeves mee aan de schrijftafel zat. Jawel, de acteur uit The Matrix, John Wick en andere successen. Diezelfde Keanu overweegt nu om de in 2023 aangekondigde Netflix-verfilming van de strip zelf te regisseren. In ieder geval vertolkt hij al zeker de hoofdrol. Nog een geluk, want de stripversie van het hoofdpersonage B. lijkt niet toevallig op hem. 

Mattson Tomlin leverde het script voor de film. Hij schreef samen met Keanu BRZRKR: Fallen Empire, een comic uit 2023, getekend door Rebekah Isaacs, dat gesitueerd is in het BRZRKR-wereldje. Hij schreef ook de comicreeks Batman: The Imposter. Voor de film The Batman en de in 2026 geplande sequel fungeerde hij respectievelijk als script revisor en scenarist. Op zijn palmares prijken verder Project Power, Little Fish en Mother/Android.

De kans dat Reeves het zal regisseren pinde hij zelf vast op 33%. In 2013 zat hij al eens in het regisseurszitje voor Man of Tai Chi, waarvoor hij ook al medeverantwoordelijk was voor het verhaal. Behalve een film is er ook sprake van een animereeks waarvoor Keanu Reeves de stem zal inspreken. Daar staat al van vast dat er twee seizoenen gemaakt zullen worden die bij de film zullen horen.

Een voorstelling van het eerste album bij Silvester: "Een oorlog zonder einde. De man die enkel bekend staat als B. is half sterveling en half God, vervloekt en gedwongen tot geweld... zelfs wanneer hij zijn geestelijke gezondheid hiervoor moet opofferen. Na eeuwenlang over de wereld te hebben rondgezworven, heeft de Berzerker misschien eindelijk een doel gevonden — wanneer hij voor de Amerikaanse regering de strijd voert die voor iemand anders te gewelddadig en te gevaarlijk was. In ruil daarvoor krijgt B. het enige waar hij naar verlangt: de waarheid over zijn eindeloze, met bloed doordrenkte bestaan... en hoe hij daar een einde aan kan maken."

In The Tonight Show met Jimmy Fallon sprak Keanu Reeves in 2023 over de comicreeks en het filmproject, te zien vanaf minuut 3.