Saboteuses 1: Needle

Tekenaar(s)
Thomas Du Caju
Scenarist(en)
Jean-Claude van Rijckeghem
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Na de eerdere, tijdens de Tweede Wereldoorlog gesitueerde tweeluiken Little England, De Muizen van Leningrad en Vleugels van Hoop duikt tekenaar Thomas Du Caju opnieuw dezelfde periode in. Scenarist Jean-Claude Van Rijckeghem, met wie Thomas ook al de reeks Betty & Dodge maakte, schrijft voor hem Saboteuses dat opnieuw bij Silvester in vertaling verschijnt. Deel 1 en 2 vormen een complete cyclus. Het kan dus een langere reeks worden dan een tweeluik.

Dit album verschijnt ook als een collector's edition (100 exemplaren, 64 pagina's, 49,95 euro) met linnen rug, een andere cover, schets- en artdossier en een ex libris. Franstalige lezers kunnen deel 1 al sinds augustus lezen, want Paquet is er de oorspronkelijke uitgever van. Bij de eerste Franstalige druk zit een bijkomend grafisch katern van 8 pagina's. De Nederlandstalige collector's edition zal 16 bonuspagina's bevatten.

De inhoud: "Londen, 1942… Paulette Kincaid, bijgenaamd Needle, is de dochter van een overleden Engelse zakenman en een Française die naar Frankrijk terugkeerde toen Paulette nog klein was. Haar vader stierf in een bombardement tijdens de Battle of Britain. Needle verveelt zich dood bij haar werk in een Londense kledingwinkel. Om een zwangere vrouw te helpen die op het punt staat te bevallen steelt ze een legerjeep. In plaats van door het leger te worden bestraft krijgt ze een baan aangeboden bij de spionagedienst SOE. Haar uitstekende kennis van het Frans maakt haar tot een zeer waardevolle rekruut voor missies in bezet gebied..."

Reeks
Saboteuses
Deel
1
Pagina's
48 (hardcover) • 64 (luxe)
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
drama
geschiedenis
oorlog
Extra
deel 1 van tweeluik en zesdelige reeks
Prijs
hardcover
€ 19,95
luxe met linnen rug, andere cover, schets- en artdossier en ex-libris (100 exemplaren)
€ 49,95