Robbedoes door...: Pacific Palace

Tekenaar(s)
Christian Durieux
Scenarist(en)
Christian Durieux
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum

Nieuw one-shot van Robbedoes, nu door Christian Durieux, de tekenaar van onder meer Eerlijke Lui (uit de collectie Vrije Vlucht op scenario van Jean-Pierre Gibrat) en de jeugdreeks Oscar.

Te midden een politieke intrige zien we een verliefde Robbedoes in een verhaal dat zich op één locatie afspeelt. Robbedoes en Kwabbernoot werken allebei als piccolo's in een afgelegen, tot hotel omgevormd paleis op een eilandje in een meer. Het is dus afgesloten van de buitenwereld. Daar heeft een verbannen dictator zich teruggetrokken na het tekenen van een vredesverdrag om een oorlog in de Balkan te beëindigen. Frankrijk zit met hem verveeld, want het weet niet goed wat te doen met dat heerschap. Bovendien is hij ook op de hoogte van enkele lastige geheimen. Hem onderbrengen in het Palace Hotel leek de natie de beste oplossing. Michael Jackson is er alleszins ook even te gast.

Durieux speelde al meer dan vijfentwintig jaar met dit soort verhaal op één afgesloten locatie. Hij paste zijn idee aan voor Robbedoes en Kwabbernoot. Daarin dweept hij vormelijk ook met knipogen naar experimentele films van Alain Resnais, Jean-Luc Godard en het duo Straub-Huillet. Met andere woorden ook wat spek voor de bek van de meerwaardelezer.

Dit is de voorstelling van Dupuis: "Een oud paleis tussen een meer en de bergen. Iliex Korda, een dictator op de vlucht, zoekt er zijn toevlucht, samen met zijn lijfwacht, zijn vrouw en zijn dochter, Elena. Drie dagen en drie nachten om te beslissen over het lot van de tiran. Welke rol is er weggelegd voor Robbedoes en Kwabbernoot in de intriges in de paleisgangen? En de verleidelijke Elena?"

Reeks
Robbedoes door...
Pagina's
80
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
drama
humor
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 10,50
luxe met gesigneerde ex libris
€ 59,95