Robbedoes door...: En de Krankzinnigen

Tekenaar(s)
Libon
Scenarist(en)
Jul
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum

Na een nieuw album van Robbedoes en Kwabbernoot in de hoofdreeks (deel 56, De Dood van Robbedoes, door Olivier Schwartz op scenario van Sophie Guerrive en Benjamin Abitan) verschijnt dit jaar ook nog een Robbedoes door...-album. Daarvoor bundelen Libon en Jul de krachten.

Hun verhaal heet Robbedoes en de Krankzinnigen, een compleet gestoord verhaal waarin Kwabbernoot het stripfestival van Angoulême bezoekt. "Aaaaah... Angoulême! De Franse stad die bekend staat om het jaarlijkse stripfestival, met alle fans, zijn goedmoedige stemming en zijn gekken die in het psychiatrisch ziekenhuis zijn opgesloten omdat ze denken dat ze striphelden zijn. Ja, je leest het goed: een ernstige epidemie heeft de wereldhoofdstad van de negende kunst getroffen! De inwoners denken dat ze Snoopy, Largo Winch, Obélix of Mafalda zijn! Zelfs Kwabbernoot is getroffen door het virus en zit nu opgesloten in een vreemd instituut voor krankzinnigen... En aangezien het album waarin Robbedoes Kwabbernoot in de steek zou laten nog niet getekend is, zal onze piccolo natuurlijk proberen om zijn vriend daar weg te krijgen."

Libon (Ivan Terlecki) is sinds 2004 een van de vaste waarden van Spirou met gags en korte verhalen. Hij verzorgt ook de wekelijkse redactionele strip Animal Lecteur! en is de tekenaar van Cavaliers de l'Apocadispe. Er zijn geen strips van hem vertaald. Jul (Julien Berjeaut) ken je wellicht wel als scenarist van Lucky Luke door Achdé. Hij schreef de laatste drie delen en dit najaar komt een vierde Lucky Luke van zijn hand uit. Anne Goscinny, de dochter van René Goscinny, verkoos hem ook boven Jean-Yves Ferri om Asterix te schrijven, maar zij was in de minderheid. Libon en Jul kiezen resoluut voor humor en een luchtig verhaal voor hun Robbedoes.

In Spirou gaf Libon al wel toe dat hij de Robbedoes-verhalen van André Franquin niet goed kent. Hij las liever diens Guust Flater. Om niet verstard te worden door het werk van zijn voorgangers heeft hij de albums van Robbedoes niet herlezen.

Reeks
Robbedoes door...
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
humor
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 11,99