Het Keizerrijk Trigië integraal 5

Tekenaar(s)
Don Lawrence
Ron Embleton
Scenarist(en)
Mike Butterworth
Uitgeverij
Uitgeverij L
Verschijningsdatum

Begin september verschijnt de vijfde integrale van Het Keizerrijk Trigië, de sf-reeks waarmee Don Lawrence doorbrak. Samengevat krijgt keizer Trigo hierin onder andere te maken met de bron van de eeuwige jeugd, genetisch gemanipuleerde rallu’s, een onbedoelde persoonsverwisseling, een superkopieermachine, een monsterlijke meerstercrimineel en magische dromendozen. 

Op 192 pagina's is alweer een lijvig en mooi vormgegeven dossier gebundeld met de door Michael Butterworth geschreven verhalen De Reuzen Ibisplant, Het Geheim van de Eeuwige Jeugd, De Gewetenloze Bediende, De Superkopieermachine, De Wraak van een Vriend, De Gevangene van Zerss, De Zwarte Hertog en De Magische Doos. Als bonus is het korte verhaal De Onnozele Marionet van tekenaar Ron Embleton opgenomen, dat nooit eerder in het Nederlands verscheen.

Alle pagina’s in deze bundeling werden gereproduceerd vanaf de originele pagina’s, drukfilms en publicaties uit de jaren 1960 en 1970. De reguliere editie zal 32,95 euro kosten en de luxe-editie met een wikkelcover door Romano Molenaar en gesigneerde ex libris zal 89,95 euro kosten.

Hierna verschijnen nog twee integrales wat het totaal op zeven zal brengen. De verhalen die na die van Don Lawrence zijn gemaakt door andere tekenaars worden niet in een integraal jasje gegoten door Uitgeverij L. De Britse uitgeverij Rebellion doet dat wel. Eveneens in september geeft Rebellion deel 4 uit van hun integrale reeks, The Rise and Fall of the Trigan Empire. Dat album is 240 pagina's dik met daarin de Trigië-verhalen die tussen 1973 en 1976 verschenen, getekend door Don Lawrence, Miguel Quesada en Philip Corke. In de Britse integrales staat geen dossier. Deze integrales verschijnen in softcover, maar voor deel 4 is ook een hardcover geproduceerd met een gloednieuwe cover van John Burns (Judge Dredd, Modesty Blaize).

Reeks
Het Keizerrijk Trigië
Deel
integraal 5
Pagina's
192
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
sciencefiction
Extra
deel 5 van zevendelige integrale reeks met dossier
Prijs
hardcover
€ 32,95
luxe met cover van Romano Molenaar en gesigneerde prent
€ 89,95