De Slang en de Speer 2: Leeg-Huis

Tekenaar(s)
Hub
Scenarist(en)
Hub
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Vervolg op de detectivethriller die zich afspeelt in het vijftiende-eeuwse Aztekenrijk voordat de Spanjaarden er lelijk huishielden. Stripmaker Hub maakte tevoren de tiendelige fantasyreeks Okko die eveneens bij Silvester verscheen. De Slang en de Speer deel 1 verscheen in 2020. Deelnemende lezers van onze jaarlijkse topwedstrijd vonden dat zodanig goed dat het album op plaats 4 in de top-50 van 2020 belandde.

Dit album verschijnt in drie edities:

  • de hardcover (112 pagina's, 29,95 euro) met stofomslag en A3-kunstdruk bij de eerste uitzet
  • een collector's edition (128 pagina's, 250 exemplaren, 79,95 euro) met linnen rug, speciale covertekening, schets- en artdossier en gesigneerde A4-coverschets als ex libris
  • een Deluxe edition (128 pagina's, 50 exemplaren, 149,95 euro) met linnen rug, speciale covertekening, schets- en artdossier, twee gesigneerde ex librissen en een gesigneerde metalen wandplaat

"In de stad Tenochitlan doen al enige tijd geruchten de ronde. Buiten de ommuring van de stad, maar ook in ver weg gelegen streken worden de mummies van gruwelijk vermoorde meisjes gevonden. Om problemen te vermijden, proberen de bestuurders van de stad de zaak geheim te houden. Ze vertrouwen het onderzoek toe aan Slang, een hoge, uiterst wrede functionaris. Cozatl, een belangrijke priester, is in verlegenheid gebracht omdat er aanwijzingen zijn dat de moorden te maken hebben met zijn orde. Daarom dwingt hij zijn oude vriend Speer-Oog ook een onderzoek in te stellen. Slang en Speer-Oog kennen elkaar sinds hun jeugd. Ze hebben hun opleiding gehad op hetzelfde Huis van het Volk en hun relatie was daar buitengewoon slecht. Wie van hen gaat deze duistere zaak oplossen?"

Reeks
De Slang en de Speer
Deel
2
Pagina's
112 (hardcover) • 128 (luxes)
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
avontuur
detective
geschiedenis
thriller
Extra
deel 2 van vijfdelige reeks
Prijs
hardcover met stofomslag en A3-kunstdtuk
€ 29,95
collector's edition met andere cover, linnen rug, schets- en artdossier en ex libris (250 exemplaren)
€ 79,95
deluxe edition met andere cover, linnen rug, schets- en artdossier, twee ex librissen en gesigneerde wandplaat (50 exemplaren)
€ 149,95