Detectives 7: Nathan Else - Elise en de Dood

Tekenaar(s)
Mara
Scenarist(en)
Herik Hanna
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Zeven in pakskes

Met dit zevende deel komt er een einde aan deze intrigerende reeks over de zeven excentrieke speurneuzen. Dit septet was dan weer een uitvloeisel van het elfde deel uit de conceptreeks Zeven waar dezelfde protagonisten een mysterieuze moord moesten oplossen. Scenarist Herik Hanna zag immers nog voldoende brood in een vervolg en daar zijn we zeer blij om. Zijn scenario’s en de tekeningen van een steeds wisselend team bleven immers van hoog niveau en krijgen nu een spannende ontknoping in dit afsluitend deel.

Kon je de vorige albums gemakkelijk als een aparte whodunit lezen, hier heb je best wel de voorkennis van de vorige volumes nodig om er ten volle van te kunnen genieten. Hanna heeft immers heel wat lijnen uitgezet en die weet hij nu te verbinden tot een onverwacht, maar knap einde. Nathan Else, de onbetwiste leidersfiguur van de bende speurders, komt op een nogal vreemde manier aan zijn eind en zijn collega’s zijn vastbesloten om dit tot op het bot uit te zoeken. Maar als de mysteries zich blijven opstapelen en het onderling wantrouwen groeit, worden ze uiteindelijk allemaal op het verkeerde been gezet.

Waarschijnlijk hebben we wel wat aas gemist en zijn we genoodzaakt om deze reeks nog eens grondig te herlezen. We ruilen graag onze oerdegelijke zaterdagavondse Britse krimi in om ons hiermee onledig te houden!

MARIO STABEL

Reeks
Detectives
Deel
7
Pagina's
72
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
detective
thriller
Extra
laatste deel
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 19,95