Duke 5: Je Bent een Pistolero

Tekenaar(s)
Hermann
Scenarist(en)
Yves H.
Uitgeverij
Le Lombard
Verschijningsdatum

Warme inkleuring

Twee albums per jaar tekenen, is al prestatie op zich. Wat het nog extra indrukwekkend maakt, is dat Hermann Huppen al de gezegende leeftijd van 82 jaar heeft bereikt. Hij heeft zich al eens laten ontvallen dat hij zal doortekenen tot het einde. De laatste Jeremiah-albums laten we tegenwoordig aan ons voorbijgaan, maar zijn one-shots zijn nog altijd de moeite waard en ook Duke volgen we nog steeds. Zo goed als zijn andere westernreeks Comanche is het zeker niet, maar het is de moeite en de prijs van de aanschaf wel waard.

Duke Finch is een wat verbitterde hulpsheriff in de Far West die achtervolgd wordt door zijn eigen demonen. In het vorige album ging hij op weg naar het weeshuis waar hij een deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Zijn favoriete dame van lichte zeden is ontvoerd en een groep gedeserteerde soldaten ruikt veel geld.

Inmiddels is bekend dat deze reeks over twee albums zal eindigen en scenarist en zoon Yves Huppen werkt langzaam naar het einde toe. Als lezer ontdekken we hoe Duke in het weeshuis is terechtgekomen en welke band hij heeft met de voormalige directeur. Er is genoeg actie, met in de finale een flinke schietpartij, en Duke krijgt er een nieuwe achtervolger bij.

Een klassieker zal de reeks Duke niet worden, maar als je een fan bent van het westerngenre en bekend bent met het werk van Hermann is Duke een aanwinst. We waren nog het meest onder de indruk van de warme inkleuring van de scènes die zich in de bergen en de buitenlucht afspelen.

DAI HEINEN

Reeks
Duke
Deel
5
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
western
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 8,50
hardcover
€ 16,95