Undertaker 6: Salvaje

Tekenaar(s)
Ralph Meyer
Scenarist(en)
Xavier Dorison
Uitgeverij
Dargaud
Verschijningsdatum

Teamwork

Savalje is niet alleen het zesde album in de ijzersterke westernreeks Undertaker, het sluit ook het derde tweeluik af. Gedwongen door zijn oude strijdmakker Sid Beauchamp is Jonas Crow, alias Lance Strickland en bekend onder zijn bijnaam Undertaker, op zoek gegaan naar de vermiste zoon van een rijke Texaanse weduwe. Zoonlief werd ooit ontvoerd door de indianen en heeft daar later een gezin gesticht. In plaats van in blakende gezondheid te verkeren, dient Undertaker hem op te graven en weer toonbaar te maken voor zijn rouwende moeder. Daarbij kruist hij het pad van de op wraak beluste vrouwelijke weduwe annex krijger Savalje en hun zoon. Savalje ontvoert Undertaker, waarop ze samen worden teruggevonden door Sid en diens mannen. Sid heeft een groot belang om in de gunst te blijven van de moeder, die haar zoon terug wil, omdat dan ook zijn eigen oude dag gewaarborgd is.

Tot ongeveer halverwege het verhaal waren we meer onder de indruk van de tekeningen dan van het verhaal. Gelukkig bewijst scenarist Xavier Dorison uit het juiste schrijfhout te zijn gesneden en voert hij tijdig het tempo op zodat we toch de benodigde actie gepresenteerd krijgen. De megalomane plannen van Sid zijn fraai weergegeven en Undertaker heeft zijn eigen privésores die hem blijft achtervolgen. Daarbij komen we meteen op een klein minpunt van de reeks. We vinden dat het nu toch tijd wordt om meer over het interessante verleden van Jonas Crow en diens alter ego Lance Strickland te weten te komen. Dorison geeft steeds kleine brokjes informatie vrij, maar de amuses gueules hebben we nu wel gehad. Graag het hoofdgerecht!

Blueberry blijft een westernicoon. In diens schaduw is zeker nog plek voor realistische, straffe westernreeksen, zoals Bouncer en zeker Undertaker.

DAI HEINEN

Reeks
Undertaker
Deel
6
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
western
Extra
slot van tweeluik
Prijs
€ 8,99