Terug naar overzicht

Malcolm Max 1: Body Snatchers - 2: Wederopstanding

Tekenaar(s)
Ingo Römling
Scenarist(en)
Peter Mennigen
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Spanning troef!

Malcolm Max is een Londense dandy die door de geheime loge Custodes Lucis opgeleid is tot demonen- en vampierenjager. In zijn missies krijgt hij de hulp van de ravissante halfvampier Charisma Myskina. Deze info krijg je allemaal al voorgeschoteld in een summier voorwoord, zodat scenarist Peter Mennigen je al vanaf de eerste pagina kan onderdompelen in de actie. De victoriaanse setting wordt heel knap in beeld gebracht door Ingo Römling, een tekenaar die zich de laatste jaren vooral in het scifiwereldje situeert, maar ook dit era zeker in zijn vingers heeft zitten.

Het detectiveduo krijgt te maken met heel wat onopgeloste moorden en lijkenpikkers en gaat op zoek naar de bron van alle kwaad. Zo krijgen we een meer dan geslaagde mix van steampunk, mysterie, robotmensen en een vleugje Frankenstein. Waarom Charisma per se een halfvampier moet zijn, is ons vooralsnog niet erg duidelijk, maar de interactie met Malcolm is er eentje om duimen en vingers af te likken en past perfect in het rijtje van de beproefde formule van geslaagde gemengde detectiveduo's als Dempsey & Makepeace, Bones & Booth en Lucifer & Chloe Decker. Aantrekken en afstoten blijkt zo telkens een kunst op zich.

Dark Dragon Books brengt nu al de eerste twee delen van deze trilogie uit en we vonden het uitermate spijtig dat we niet direct de apotheose te lezen kregen. Hoewel het originele persartikel het over een eerste cyclus heeft, ligt de originele Duitse reeks al sinds 2016 stil, al is er als zoethoudertje nog wel een spin-off verschenen rond de twee zusjes Emmeline en Miranda, die Malcolm Max op regelmatige basis uit de nood helpen. Wij zouden het heel jammer vinden als er na drie albums al een einde komt aan een reeks die we graag naast genregenoot Aspis willen plaatsen en waar binnenkort na acht albums ook een punt achter gezet wordt.

MARIO STABEL

Reeks
Malcolm Max
Deel
1-2
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
actie
avontuur
detective
fantasy
thriller
Extra
complete verhalen
Prijs
€ 9,95
Terug naar overzicht