Berlijn Wordt Ons Graf 2: Franse Furie

Tekenaar(s)
Michel Kœniguer
Scenarist(en)
Michel Kœniguer
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Onmenselijk kantelmoment

In deze trilogie voert Michel Kœniguer ons mee naar het Berlijn van april en mei 1945, wanneer de Duitse hoofdstad van het Reich tot een ruïne is herleid. We volgen een groepje Franse soldaten dat in de Duitse Charlemagnedivisie meevecht en de laatste bolwerken verdedigt tegen de Russische opmars. De resterende soldaten hopen het zo lang mogelijk uit te zingen tot de Amerikanen komen en aan wie ze zich liever overgeven dan aan de Russen. Hun vijand uit het oosten heeft namelijk bloedwraak geroken na de jarenlange ontberingen van de Tweede Wereldoorlog. In dit tweede deel domineren Russische tanks de belegerde straten van Berlijn. Elders gaan de Ivans ook vreselijk te keer door onder meer Duitse vrouwen te verkrachten.

Kœniguer beschrijft een onmenselijk kantelmoment in de oorlog, waarbij het verlies van de Duitsers imminent is, maar er nog tot de laatste snik wordt gevochten. De auteur beschrijft het zo neutraal mogelijk, zodat je minder geneigd bent meteen tégen de fout in de oorlog zijnde Franse delegatie te zijn. Overleven is van belang, kameraadschap een hulpmiddel. Het zal er nog om spannen, in deel 3 volgt de laatste aanval op de hoofdstad van het Reich.

Tegelijk met de verschijning van dit tweede deel is het bij de uitgever uitverkochte deel 1 herdrukt met een nieuwe cover die aansluit bij de cover van deel 2. Beide hardcoveralbums zijn ook te koop in een collector's pakket met een dossierschrift van 16 pagina's erbij.

DAVID STEENHUYSE

Reeks
Berlijn Wordt Ons Graf
Deel
2
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
actie
drama
geschiedenis
oorlog
thriller
Extra
Deel 2 van trilogie
Prijs
€ 9,95
hardcover
€ 19,95