Het Echte Verhaal van de Far West 4: Little Bighorn

Tekenaar(s)
Antoine Giner-Belmonte
Scenarist(en)
Luca Blengino
David Goy
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum

Onderspit

Na Jesse James, Wild Bill Hickok en Jim Bridger staat nu de slag bij Little Big Horn centraal in het vierde deel van deze interessante westernreeks. Het uitgangspunt is het vertellen van het waargebeurde verhaal van een bekend personage of, zoals nu, een historische gebeurtenis uit de lange geschiedenis van de Far West. In de stripwereld wordt het Wilde Westen bevolkt door bekende helden als Lucky Luke, Blueberry, Comanche, Undertaker, de Blauwbloezen en nog vele anderen. Maar ook in de realiteit waren er genoeg interessante personages om vele albums mee te vullen. Met Wild Bill Hickok en Jesse James zijn er daarvan al twee de revue gepasseerd. Jim Bridger zal bij het grote publiek minder bekend zijn. Een gebeurtenis die bij veel Amerikanen gedoceerd zal zijn in hun schoolcarrière is de slag bij Little Big Horn.

Dat was een grote veldslag waar het Amerikaanse leger het onderspit dolf tegen een verbond van indianenstammen onder leiding van onder anderen de legendarische Sitting Bull. Het meest prominente slachtoffer was de bevelvoerder van het witte leger, George Armstrong Custer. Belangrijke momenten die voorafgaan aan deze veldslag, maar ook het gevecht zelf zijn de onderwerpen die dit album vullen. Als bonus is een toelichting opgenomen van de Amerikaanse geschiedkundige Farid Ameur. Hij is betrokken bij alle vier de verschenen albums in deze reeks. Het is aan te raden om eerst deze toelichting te lezen en pas dan aan het verhaal te beginnen. Dan begrijp je bepaalde scènes beter en verklaart het ook waarom de auteurs specifieke keuzes hebben gemaakt. De tekeningen van Antoine Giner-Belmonte zijn sfeervol en de beide dubbele pagina’s bieden een visueel spektakel.

Spreekt deze opzet over westernpersonages je aan, dan verwijzen we je graag door naar de reeks West Legends die in vertaling bij Daedalus verschijnt. In deel 3 staat het personage van Sitting Bull centraal. En mocht het silhouet van George Armstring Custer je bekend voorkomen, Blueberry's tegenstander generaal Geelkop is op het personage van Custer gebaseerd.

DAI HEINEN

Reeks
Het Echte Verhaal van de Far West
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
western
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 9,99
hardcover
€ 17,99