Het Echte Verhaal van de Far West 2: Wild Bill Hickok

Tekenaar(s)
Ennio Bufi
Scenarist(en)
Dobbs
Farid Ameur
Uitgeverij
Standaard Uitgeverij
Verschijningsdatum

Nog meer Wild Bill

Westernstrips behoren tot het meer populaire genre en dat zal voorlopig ook zo blijven. Het voordeel is dat de makers naar hartenlust kunnen variëren in personages, locaties, rijdende treinen en indianen. Blueberry legde de lat erg hoog en hoewel smaken verschillen zijn er daarna nooit meer reeksen geweest die over zoveel delen een hoog niveau halen. Undertaker is goed op weg, maar ook Jonas Crow kan nog niet tippen aan Mike Blueberry. Lucky Luke en De Blauwbloezen zijn ook westernstrips, maar behoren meer tot het humoristische genre. Toch verschijnen er anno 2022 nog straffe westernstrips. Go West Young Man verscheen recent nog in softcover, een nieuw deel van Wild West is ook alweer koud en het eerste deel van Het Echte Verhaal van de Far West over Jesse James kon ons ook bekoren. Ieder deel van Het Echte Verhaal van de Far West gaat over een beroemd personage uit deze periode. In het tweede deel komt James Butler Hickok aan de orde. Hem hebben we eerder al ontmoet in onder meer Wild West, waar ook zijn vrienden Charlie Utter en Calamity Jane een rol in spelen. In dit album gaat het over de levenswandel van Wild Bill Hickok en passeren verschillende momenten uit zijn bestaan de revue.

Het scenario van Dobbs is goed opgebouwd en historicus Farid Ameur zorgt dat het historisch ook correct is. Deel 1 werd getekend door Chris Regnault en zijn stijl beviel ons beter dan die van Ennio Bufi, die deel 2 heeft getekend. De huidige tekenaar van Carthago is minder gedetailleerd en is soms nogal slordig en wisselend van kwaliteit. Wat hij wel heel goed beheerst, zijn de camerastandpunten. De inkleuring van Greg Lofe past goed bij zijn werk. Waar we grafisch dan wel van onder de indruk zijn, is de geweldige scène op pagina 24 en de aankomst van Hickoks karavaan bij zonsondergang in Deadwood op pagina 43. Vooral door de kleuren is deze pagina echt genieten.

Het informatieve dossier over het leven van Wild Bill Hickok is ook een goede aanvulling. Het volgende album gaat over Little Big Horn, een veldslag tussen de indianen en het Amerikaanse leger waar deze laatsten een gevoelige nederlaag leden. De Far West biedt nog een ruim assortiment aan kleurrijke personages en gebeurtenissen en wat ons betreft mogen er nog vele echte verhalen hierover verschijnen.

Voor 2023 verheugen we ons nu al op een nieuwe Bouncer, Undertaker, Wild West en Lonesome. Go west reader!

DAI HEINEN

Reeks
Het Echte Verhaal van de Far West
Deel
2
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
western
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 9,99
hardcover
€ 17,99