De Nieuwe Avonturen van Bruno Brazil 3: Terreur in het Hoge Noorden

Tekenaar(s)
Philippe Aymond
Scenarist(en)
Laurent-Frédéric Bollée
Uitgeverij
Le Lombard
Verschijningsdatum

Bond in de sneeuw

Wanneer in 1977 in een schip vol met vis het lijk van een jongeman wordt gevonden, komt het Commando Kaaiman al snel te hulp. De schubben die een deel van de huid van het slachtoffer bedekken, zijn namelijk niet afkomstig van zijn reisgenoten uit de container. Gaucho Morales en Whip Raffale voorkomen een diefstal van het lichaam en Bruno Brazil en Tony Nomade gaan op onderzoek in Eskimo Point. Dat is een afgelegen vissersdorp in een uithoek van Canada. Ze komen op het spoor van dokter Moses, een geleerde die zich afzondert in een verborgen onderzoekscentrum in een ijsberenreservaat.

Net als het vorige deel van De Nieuwe Avonturen van Bruno Brazil klinkt ook dit verhaal als het scenario van een James Bond-film. Niet de beste Bond-film, maar wel een waar je geen spijt van hebt wanneer je de bioscoop verlaat. Het is een amusant actieverhaal met prima tekeningen van de ervaren Philippe Aymond. Toch zien we hem liever werken aan een album van zijn eigen reeks Lady S., maar dat hij afwisseling wil in zijn werk is een menselijke en logische gedachte. De ijsberentruc die Laurent-Frederic Bollée aan het einde opvoert, had van ons niet gehoeven en ook nu vinden we het eerste deel van zijn verhaal beter als het laatste stuk, wat we ook al ervoeren in het vorige deel.

De Nieuwe Avonturen van Bruno Brazil zijn niet de beste avonturen die we kennen, maar als het voornemen van de makers is om een plezante B-reeks opnieuw leven in te blazen, zijn ze daar ruimschoots in geslaagd.

DAI HEINEN

Reeks
De Nieuwe Avonturen van Bruno Brazil
Deel
3
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
actie
avontuur
drama
thriller
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 9,99