- ‹ vorige
- volgende ›
- 75 van 1,728
Klaw 5: Monkey
Nieuw instapmoment
Angelo Tamassini heeft zich na zijn Chinese avonturen gevestigd in Parijs. De opgeschoten tiener is inmiddels een jongeman geworden die tevens een succesvolle marketeer is geworden. Ook de Dizhi die in hem wonen, heeft hij steeds beter onder controle. Dizhi? Dat zijn zeldzame wezens uit de Chinese dierenriem die half mens, half dier zijn. Angelo heeft er een aantal geabsorbeerd en kan die zomaar oproepen. Het Konijn om enkele minuten verder in de toekomst te kijken of de sterke Tijger die hem steevast uit de rats helpt. Angelo zet zijn alter ego’s steeds beter in om als een superheld criminelen te doen stoppen. De verdoken held heeft het druk. Parijs heeft te kampen met tal van onwaarschijnlijke diefstallen, bol van acrobatie. Angelo heeft geen spoor, maar besluit dan maar de meest voor de hand liggende piste te onderzoeken. Hij laat zich inschrijven in een circusschool. Misschien zit de dader daar?
Met Monkey creëert scenarist Antoine Ozanam een nieuw instapmoment in zijn geweldige jeugdreeks. Hij stapt wat af van de complexe Dizhi-wereld met alle mogelijke profiteurs en jagers. De Fransman kiest nu eerder voor het pure avontuur, gelukkig nog steeds doorspekt met de nodige fantasytoets. Deze nieuwe cyclus voelt enorm verfrissend aan. Steeds meer begrijpen we waarom deze oorspronkelijk bij Le Lombard verschijnende reeks in het Frans al veertien delen telt en enorm populair is. Logisch, in het land waar meer dan helft van de verkochte strips manga’s zijn, slaat Klaw een brug tussen beide stripwerelden. Het verhaal en opbouw zijn overduidelijk Japans geïnspireerd, maar de stijl van Joël Jurion (Anachron) is nog Europees genoeg om een behoudsgezinder Franco-Belgisch publiek over de streep te trekken. Maf!
Mochten we vandaag dertien jaar zijn, dan was Klaw onze lievelingsstripreeks. Klaw is de perfecte opstapreeks voor jongens die de gekende reeksen van Standaard Uitgeverij zijn ontgroeid.
WOUTER PORTEMAN
- ‹ vorige
- volgende ›
- 75 van 1,728