Alex 40: Het Oog van de Minotaurus

Tekenaar(s)
Chrys Millien
Scenarist(en)
Valérie Mangin
Uitgeverij
Casterman
Verschijningsdatum

Mysterie en mythologie vormen de krijtlijnen

Servilia Caepionis, moeder van Gaius Brutus en ex-lief van Julius Caesar, heeft de ene nachtmerrie na de andere. Zo erg zelfs dat haar mentale welzijn er ernstig onder begint te lijden. De oorzaak? Een prachtige zwarte parel die ze ooit cadeau kreeg van Caesar. Brutus verdenkt Caesar ervan zijn moeder kwaad te willen berokkenen. Een stelling die snel weerlegd kan worden. Het is waarschijnlijker dat het geheimzinnige sieraad Caesar ziek had moeten maken. Een aanslag? Door wie? Caesar heeft immers tientallen vijanden... Caesar tilt zwaar aan de zaak en stuurt Brutus naar de Griekse havenstad Massalia, waar hij het sieraad kocht, op zoek naar de daders en hun motief. Brutus staat er gelukkig niet alleen voor, hij krijgt de hulp van Alex en Enak.

Sedert 2012 verzorgt Valérie Mangin de scenario’s van de reeks Alex Senator. Onder haar vleugels ontstond op deze manier een nevenreeks die de hoofdreeks makkelijk naar de kroon steekt. Mysterie, avontuur, een traan, een lach maar ook toch vaak een wrede en harde wereld... Alex Senator is het toonbeeld van een sterke voortzetting van een klassieker die moeiteloos mee kan in het moderne striplandschap. Met Het Oog van de Minotaurus neemt Mangin voor het eerst ook een verhaal binnen de klassieke Alex-reeks voor haar rekening. Net als in Alex Senator vormen mysterie en mythologie de krijtlijnen van het verhaal. Het tempo en de sfeer zitten meteen goed en de lezer wordt meegenomen in een opvallend fris avontuur dat weliswaar alle ingrediënten van de klassieke Alex bevat. Chrys Millien (Gil St. André) kan zeer vlot overweg met de Klare Lijn en weet zelfs meer dan ooit emotie op de gezichten van de hoofdrolspelers te toveren. De cover geeft het eigenlijk al een beetje weg, maar het is vakwerk geworden.

Na drieënzeventig jaar rondt Alex de kaap van de veertig avonturen. Terecht een klassieker dus. Dit avontuur vonden we alvast meer dan de moeite waard. Het Oog van de Minotaurus krijgt overigens later nog een staartje. Daarvoor houden we het te verschijnen dertiende album van Alex Senator in de gaten, dat toepasselijk de titel Het Hol van de Minotaurus meekrijgt. Valérie Mangin heeft dat slim bekeken!

JACKY CORNELIS

Reeks
Alex
Deel
40
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
geschiedenis
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 8,99