Michel Vaillant: Korte Verhalen 1: Beginjaren

Tekenaar(s)
Jean Graton
Scenarist(en)
Jean Graton
Uitgeverij
Graton
Verschijningsdatum

Michel Vaillant: Korte Verhalen 1: Beginjaren

We waren sceptisch. In onze ervaring waren korte verhalen meestal opvullertjes voor speciale themanummers of pocketversies van Robbedoes, Kuifje, Pilote, Eppo of andere weekbladen. Een tussendoortje. Leuk om te lezen, maar al vergeten na vijf minuten. 

Gemakkelijk geldgewin ten koste van de stripliefhebbers die alles over hun held/heldin willen hebben, was dan ook de gedachte toen we dit album met oude korte verhalen van Michel Vaillant ter hand namen. Een halfuurtje later moesten we echter toegeven dat we hier de bal keihard misgeslagen hadden. Dit album is zeer verzorgd opgesteld. Niet minder dan tien korte verhalen (de meeste van vier bladzijden) en een leuk dossier over een fan (Marcel Sylvand) die honderden uren besteedde om op basis van een oud Datsun 260 Z-chassis erin slaagde om een adembenemend mooie blauwe Vaillante Le Mans GT na te bouwen. Respect!

Vijf korte verhalen zetten nogmaals de gekende karaktertrekken van Michel in de verf: camaraderie, onverzettelijkheid, edelmoedigheid,... We krijgen ook een niet vertaald verhaal gesponsord door schoenen Garbel en een verhaal over een ouder wordende racepiloot die door Michel met de voeten op de grond gezet wordt. Tot slot is er ook het twaalf bladzijden lange Zijn Mooiste Overwinning waarin Michel, deelnemend aan Le Mans, verneemt dat zijn zoon Patrick geboren is. Beetje klef, maar Jacky Ickx in de Martini Porsche is van de partij en dat maakt alles goed. 

Dus: waar voor je geld en met een diepe VROOAAR kijken we uit naar deel 2, Seventies.

JOHAN DECLOEDT

Reeks
Michel Vaillant
Deel
Korte Verhalen 1
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
drama
thriller
Extra
korte verhalen
Prijs
softcover
€ 8,99
hardcover
€ 16,95