Michel Vaillant seizoen 2 12: Het Doelwit

Tekenaar(s)
Marc Bourgne
Benjamin Benéteau
Scenarist(en)
Denis Lapière
Uitgeverij
Graton
Verschijningsdatum

In 1923 werd in Frankrijk voor het eerst de autorace 24 uur van Le Mans gereden. Op 10 en 11 juni 2023 wordt de honderdste verjaardag gevierd. Ook Michel Vaillant is van de partij met een nieuw album. In het een mei te verschijnen deel 12, Het Doelwit, vormt de eeuwviering het achtergrondverhaal. Bob Cramer duikt opnieuw op. Hij deed al mee in Nr. 13 aan de Start (deel 5) waarin Michel en zijn concullega's eveneens aan de 24 uur van Le Mans deelnamen.

Marc Bourgne tekent de personages. Benjamin Benéteau neemt de auto's en decors voor zijn rekening en Denis Lapière staat aan het roer van het scenario.

In oktober staat het tweede deel van Michel Vaillant Legendes gepland. En we hadden het ook al over deze spin-off over Michels vader Henri. Enkel in het Frans verschijnt ook nog een zeventiende dossieralbum over honderd jaar 24 uur van Le Mans. Die uitgave verschijnt begin mei. In dat 128 pagina's tellend naslagwerk wordt de geschiedenis van de autorace uit de doeken gedaan, aangevuld met info over het nieuwe album en talloze persfoto's, archiefbeelden en (onuitgegeven) tekeningen van Jean Graton, interviews met Jacky Ickx (die zes keer de 24 uur van Le Mans won) en met de stripmakers Marc Bourgne, Benjamin Benéteau, Denis Lapière en Philippe Graton. Vier journalisten van het Franse dagblad Ouest France schreven het dossier bij elkaar. Uit veertien albums van Michel Vaillant, waarvan de intrige te maken heeft met de 24 uur van Le Mans, zijn fragmenten geselecteerd.

Reeks
Michel Vaillant
Deel
12
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
drama
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 9,99
hardcover
€ 17,99