Terug naar overzicht

Messara 3: De Vleugels van Icarus

Tekenaar(s)
Jacques Terpant
Scenarist(en)
Philippe Bonifay
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Kretenzisch complot

Met een veldslag op een vlakte die vandaag nog steeds de naam Messara draagt, komt een slot aan deze historische reeks die speelt in de hoogdagen van Kreta, zo’n vierduizend jaar geleden. De reeks zelf is inmiddels ook historisch, want al vijfentwintig jaar oud. Meer recent (tot 2007) maakten Philippe Bonifay (bekender van Zoo, met Frank Pé, en enkele sprookjesbewerkingen) en Jacques Terpant (Zeven Ruiters) samen de half door Arboris vertaalde reeks Piraten.

Messara is een jeugdwerk en dat zie je er ook wel aan: de plot is soms wat rommelig, de timing hapert weleens en de tekeningen en perspectieven zijn niet altijd even zorgvuldig. Niettemin is dit verhaal rond heldin Messara, die de tirannie van een dolgedraaide Minos omver wil werpen, vlot lees- en genietbaar. Het is een verdienstelijke poging om de bekendste Kretenzische verhalen (de Minotaurus, Theseus en Ariadne, Daedalus en Icarus) een waarachtig en realistisch tintje te geven, doorweven met wat romantiek en oorlogsgeweld.

Het gecomplotteer neigt naar Jacques Martin, maar de auteurs steken er nog meer actie (en vrouwelijk schoon) in. We zijn hen al erkentelijk dat ze een verhaal wilden brengen dat de Kretenzische mythologie als uitgangspunt heeft. Veel strips die spelen in dit decor zijn er immers niet. De schitterende covers van de trilogie — die ons overhaalden de boeken te proberen — zijn daarbovenop de kretenzen in de pap.

KOEN DRIESSENS

Reeks
Messara
Deel
3
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
geschiedenis
Extra
laatste deel met dossier en nieuw, kort verhaal
Prijs
softcover
€ 8,95
hardcover
€ 17,95
Terug naar overzicht