De Meester-Inquisiteurs 11: Zakariël

Tekenaar(s)
Augustin Popescu
Scenarist(en)
Nicolas Jarry
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Knallen!

Hoewel Zakariël zich al enige tijd heeft teruggetrokken uit de orde van de Meester-Inquisiteurs, kan hij de vraag van zijn elf Alwenn niet zomaar naast zich neerleggen. Samen gaan ze op zoek naar het meisje Akia. Zij speelt immers een sleutelrol in het leven van opperrechter Adraël. Net zoals de andere inquisiteurs heeft Zakariël een interessante gave: hij kan dieren bevelen, een trucje dat hem meermaals van pas zal komen in dit avontuur.

Met dit vijfde album uit de tweede cyclus bouwen we netjes op naar de apotheose in het volgende deel en het moet gezegd: we zijn uitermate benieuwd! Deze serie stelt tot nog toe immers allesbehalve teleur. Het auteursteam koppelt telkens een boeiende queeste aan een spannend avontuur en bouwt en passant ook voldoende ruimte in voor sterke karakterschetsen. Hier zijn het Nicolas Jarry (scenario) en Augustin Popescu (tekeningen) die de honneurs waarnemen en we vonden dit deel misschien wel het sterkste album van de reeks. Om iemand te overtuigen die niet zo fantasy minded is, is dit echt wel een beresterke prestatie.

Hopelijk zijn we niet de enige fans en blijft Daedalus voor de vertalingen zorgen. Onze zuiderburen zitten ondertussen namelijk al aan een derde cyclus van zes albums!

MARIO STABEL

Reeks
De Meester-Inquisiteurs
Deel
11
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
fantasy
Prijs
softcover
€ 10,95
hardcover
€ 21,95