De Meester-Inquisiteurs 10: Habner

Tekenaar(s)
Lucio Leoni
Emanuela Negrin
Scenarist(en)
Jean-Charles Gaudin
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

En... Actie!!!

Meester-inquisiteur Habner en zijn hyperactieve elfensidekick Akyleen zijn gearriveerd in de havenstad Karnak. Ze hebben de opdracht om de lokale bibliotheek met een bezoekje te vereren en zo de eigen inquisiteursboekerij wat aan te vullen. Die heeft immers ernstige schade opgelopen door de almaar voortdurende conflicten. Tijdens hun verblijf wordt het duo geconfronteerd met heel wat moorden, mysteries, hinderlagen en andere complotten en moeten ze al hun krachten aanspreken om uit de klauwen van hun vijanden te blijven. Retespannend is dat!

Jammer genoeg heeft scenarist Jean-Charles Gaudin wel een hele lange aanloop nodig om tot de essentie van het verhaal te komen en zo moet hij de ontknoping rap rap in enkele pagina’s afraffelen. Het tekenduo Lucio Leoni en Emanuela Negrin laat dit echter niet aan hun hart komen en stuwt het verhaal overtuigend naar een knallende apotheose die trouwens nog het beste doet verhopen voor de afwikkeling van deze tweede cyclus.

Een guilty pleasure durven we deze reeks al lang niet meer noemen. Daarvoor zijn scenario’s en tekenwerk namelijk veel te sterk. Dit is goedgemaakte en spannende heroic fantasy waar de actie van de pagina’s druipt. Maar beloofd: morgen lezen we weer een graphic novel met hoofdletter G! ;-)

MARIO STABEL

Reeks
De Meester-Inquisiteurs
Deel
10
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
fantasy
Extra
compleet verhaal
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 19,95