Inguinis Oorsprong 1: Maagdenbloed

Tekenaar(s)
Nicolas Guenet
Scenarist(en)
Katia Even
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Keihard

Hoe vaak denken wij aan het Romeinse rijk? Goh, dat zal wel veel zijn. Elke keer we rijden op die naburige kasseistraat die niet kan tippen aan de Via Appia. Elke keer we weer een senator op tv zien die zijn godverdomde democratische plicht doet. Elke keer als we de Romeinse cijfers op ons horloge zien. Dat zal het wel zijn. Oh nee, vorige week lazen we nog een goede gladiatorenstrip waaruit bleek dat stadionvechten een eerwaardig, doch onderbetaald carrièreberoep was. Ja, we denken heel veel aan het Romeinse rijk. Die strip deed ons goesting krijgen om ons eens echt te verdiepen in de betere peplumstrip. Het lot viel puur toevallig op Inguinis Oorsprong.

Wat een treurige tragedie is dit! Het gaat over slavin Crysant die al enkele jaren noodgedwongen lerares is van de jonge dochter van een weduwnaar. De man moet elke dag vrouwenbustes maken om de kost te verdienen. Crysant is hierdoor niet alleen lerares, maar ook een vervangende moeder. En dit allemaal zonder ook maar één cent te verdienen en te mogen uitgeven. Om onder de Dickensiaanse dictatuur van de beeldhouwer te komen, gaat ze dan maar dansen op de Caviar de la Nuit-avonden van Agrippa. Daar hoopt ze haar vrijheid te verdienen. Het arme meisje ziet er echter zo af dat ze voortdurend kreunt onder de mentale last. Ocharme. Die avonden doen ook ons respect voor de aanwezige senatoren alleen maar toenemen. Terwijl slavinnen hen fysiek blijven afbeulen en het laatste drupje vocht uit hun lijf persen, slagen ze er toch in om wat complottheorieën met elkaar te bespreken. Ja, het was echt geen lolletje in het Romeinse rijk. Gelukkig heeft scenarist Katia Even — specialist in dergelijke tragedies — zich grondig ingewerkt in het thema. De beschrijvende dialogen gecombineerd met de dramatische insteek leiden ons bijna af van de tekeningen. Bijna.

Tekenaar Nikolas Guenet (Yiu, Magika,...) is immers een goede tekenaar. Hij versterkt het pakkende scenario dermate dat we haast naar een zakdoek moeten grijpen om al onze gevoelens te kunnen verwerken. Guenet laat haast schaamteloos alle emoties van het papier spatten. Toch hebben we een kleine anatomische kanttekening. Bepaalde lichaamsdelen zijn nogal disproportioneel uitvergroot. Vergeef het ons als we deze opmerking volledig genderneutraal laten om geen vooroordelen op te wekken. Grafisch is dat wat jammer want anders denken we dat hun Inguinis de Romeinse tijd wel accuraat weet voor te stellen.

Inguinis Oorsprong zorgt ervoor dat we vandaag nog maar eens aan de Romeinse tijd denken. Wat een keiharde wereld was ons dat. Mooie documentaire.

WOUTER PORTEMAN

Reeks
Inguinis Oorsprong
Deel
1
Pagina's
48
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
erotiek
geschiedenis
Extra
deel 1 van tweeluik
Prijs
€ 24,95