Terug naar overzicht

Kittens tegen Eenhoorns

Tekenaar(s)
Stan Silas
Scenarist(en)
Davy Mourier
Uitgeverij
Diedeldus
Verschijningsdatum

Katjes met handschoenen

Namen Eva en haar kittens het in deel 1 nog op tegen een bende dino’s, nu stuurt de wraakzuchtige alien Gurty een trio eenhoorns op het meisje af. Samen met haar papa-wetenschapper, haar genetisch gemanipuleerde katten en haar vrienden Greg en Max moet ze die nieuwe dreiging het hoofd proberen te bieden.

Ja, lees de alinea hierboven er nog maar eens een keertje op na! David Mourier gaat in zijn scenario’s serieus over the top en lanceert hier een clusterbom op kindermaat. Het avontuur huppelt alle kanten op, haalt duidelijk de mosterd bij  manga's met grote ogen, epileptische anime en diverse arcadegames, maar toverde 64 pagina’s lang een moddervette smile op ons (ondanks alle dure dagcrèmes) gegroefd gelaat. De man kruidt het verhaal ook met flink wat humor, soms op pis-en-kakniveau, soms wat subtieler.

De commerciële tekenstijl van Stan Silas past mooi bij de fantasierijke vertelling en zal het jonge Diedeldus-publiek zeker weten te bekoren. We zijn nu al benieuwd welke monsters Eva in een volgend album zal moeten bekampen. Maar of het nu weerwolven, vampiers of orcs zijn, wij halen dat boekje zeker in huis!

MARIO STABEL

Reeks
Kittens tegen...
Deel
2
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
avontuur
fantasy
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal
Terug naar overzicht