De Meester-Inquisiteurs 9: Bakaël

Tekenaar(s)
Vladimir Krstic-Laci
Scenarist(en)
Jean-Luc Istin
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

The inquisition, what a show...*

Meesterinquisiteur Bakaël moet een opdracht uitvoeren in zijn geboortedorp, een plaats waar hij ooit met redelijk wat opgekropte negatieve gevoelens vertrokken is. De raadselachtige verdwijningen in het dorp dwingen hem om komaf te maken met de dreigende schaduwen uit zijn jeugd en enkele ultieme confrontaties aan te gaan.

Zo is dit niet minder dan een retespannende whodunit geworden die je tot de laatste pagina bij je nekvel weet te grijpen en misschien wel een van de betere delen uit de reeks is geworden.

Met deze Bakaël zitten we alweer drie albums ver in de tweede cyclus van de Meesterinquisiteurs en we moeten zeggen: we blijven fan! Over het algemeen zitten dergelijke heroïc fantasyreeksen niet echt in onze comfortzone, maar deze albums hebben iets onbestemds wat ons blijkbaar toch elke keer weer overstag doet gaan.

Is het de geslaagde mix tussen avontuur en fantasy? Is het de hand van meester Jean-Luc Istin, die met strakke teugels het inquisiteursuniversum onder zijn auspiciën houdt en deze keer ook het scenario neergepend heeft? Zijn het de nooit minder dan degelijke tekeningen (nu van Vladimir Krstic-Laci) die nog geen enkele keer teleurgesteld hebben? Is het een vorm van welgekomen escapisme in deze vreemde tijden? We zijn er nog niet uit...

Uitgeverij Soleil gelooft in elk geval in het opzet en in Frankrijk is er zelfs al een derde cyclus op poten gezet die ondertussen ook alweer drie delen kent, allemaal bijeengepend door Sylvain Cordurié. Daedalus heeft dus nog wel wat vertaalwerk voor de boeg!  

MARIO STABEL

* Uit Mel Brooks' History of the World.

Reeks
De Meester-Inquisiteurs
Deel
9
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
fantasy
Extra
compleet verhaal, deel 3 van tweede cyclus in zes delen, deel 9 van achttiendelige reeks
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 19,95