De Familie Blet Tikt Door!

Tekenaar(s)
Melvin
Scenarist(en)
Frank Pollet
Moniek Vermeulen
Uitgeverij
Nanuq
Verschijningsdatum

In goede handen

De hele familie Blet, de twee ouders en de drie kinderen, is verslaafd aan hun smartphone. Als zoonlief Kalkta Blet aan de ontbijttafel een boterham wil, krijgt hij geen gehoor als hij erom vraagt, tenzij dat via een digitale boodschap gaat. Jaloezie op andermans berichten op sociale media doet de Blets een fake online leven voorwenden. De kat des huizes, wiens commentaren ondersteboven zijn afgedrukt, denkt er het zijne van en da's niet altijd fraai. Na een ongelukje komt er echter inzicht en besluiten pa en ma dat de schermpjes minder gebruikt moeten worden. De aangekondigde maatregel stuit uiteraard op verzet.

De Familie Blet Tikt Door! verschijnt in de collectie Lees-Trip van Boerke-uitgeverij Nanuq. Via eenvoudig leesbare verhalen mikt de collectie op het aanwakkeren van leesplezier op aangepaste leesniveaus voor kinderen en jongeren of voor anderstalige (oudere) lezers. Het scenario is van de hand van het schrijverskoppel Frank Pollet en Moniek Vermeulen, die al samen Het Verdwenen Paneel en Beestig Koud! voor de collectie schreven, terwijl ze ook actieve kinderboekenschrijvers zijn. Het verhaal is opgebouwd als een aaneenschakeling van geestige en lachwekkende scènes. De ontknoping is opgevat als de pointe van een grap, maar mist de nodige punch om werkelijk een eindpunt van een verhaal te zijn, alsof het nog maar een eerste hoofdstuk is. 

De Blets waren alleszins in goede handen van tekenaar Melvin (mistermelvin.com), het pseudoniem van Wout Schildermans. Op zijn palmares prijkt al de graphic novel voor kinderen Hier Waakt Oma, meteen zijn stripdebuut. Sindsdien liet hij zich ook in het buitenland opmerken met strip- en prentenboeken, zoals De BokrokkerMammoetMax HaltersKamp BravoDat met LeoDe Grote Onderbroekenroof en andere titels. Alleen al voor zijn toffe, unieke tekenstijl doorbladerden en vervolgens lazen we met plezier deze strip. Meer van dat, op gelijk welk leesniveau!

DAVID STEENHUYSE

Reeks
De Familie Blet Tikt Door!
Pagina's
32
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 9,95