De Familie Blet Tikt Door!

Tekenaar(s)
Melvin
Scenarist(en)
Frank Pollet
Moniek Vermeulen
Uitgeverij
Nanuq
Verschijningsdatum

Na de eerdere Lees-Trip-albums De Leeuwen van Vlaanderen en Het Verdwenen Paneel, allebei getekend door Pieter De Poortere (Boerke) en Beestig Koud! voegt uitgeverij Nanuq daar een vierde album aan toe om kinderen en jongeren gemotiveerd te krijgen om grappige stripverhalen te lezen.

"Ma, Pa, Bruista, Kalkta en Alfa vormen samen de familie Blet. Hun huisdier Helena, familie van de hyena-achtigen, maakt het gezellige gezin compleet. De Blets zijn helemaal verslingerd aan hun schermpjes. Dat leidt tot onvoorziene en hilarische toestanden. Wanneer hun schermgedrag uit de hand loopt, wil Pa Blet ingrijpen... De Familie Blet Tikt Door! is een grappig verhaal dat inspeelt op een zeer actueel thema: elk gezinslid wil voortdurend in connectie staan met zijn/haar ‘scherm’, en het zijn heus niet enkel de kinderen die voortdurend de schermhelden zijn."

Het schrijverskoppel Frank Pollet en Moniek Vermeulen schreef al samen Het Verdwenen Paneel en Beestig Koud!, maar zijn eigenlijk meer actief als schrijfsters voor kinderboeken. Ze vormen ook de hoofdredactie van Kits, een actuamagazine voor tien- tot twaalfjarigen. De Familie Blet Tikt Door! is hun meest recente strip, getekend door Melvin (mistermelvin.com), het pseudoniem van Wout Schildermans. Op zijn palmares prijkt al de graphic novel voor kinderen Hier Waakt Oma, meteen zijn stripdebuut. Sindsdien liet hij zich ook in het buitenland opmerken met strip- en prentenboeken, zoals De Bokrokker, Mammoet, Max Halters, Kamp Bravo, Dat met Leo, De Grote Onderbroekenroof en andere titels.

Reeks
De Familie Blet Tikt Door!
Pagina's
32
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
humor
jeugd
Extra
compleet verhaal
Prijs
€ 9,95