Terug naar overzicht

Medici's 4: Cosimo I - Van Kruimels tot Festijn

Tekenaar(s)
Francesco Mucciacito
Scenarist(en)
Olivier Peru
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Festina lente

Als Alessandro De’ Medici vermoord wordt, zoeken de Florentijnse notabelen naar een waardige vervanger. Maar wel liefst een die ze kunnen kneden en een speelbal kan zijn van hun voortdurend gekonkel. Hun oog valt op Cosimo, een frêle puber die — hoewel hij de naam van zijn illustere voorvader draagt — weinig op lijkt te hebben met de pijlers van de macht. Tot hij zelf op de troon terechtkomt en er een gewiekst politicus in hem blijkt te schuilen...

Deze Medici’s is een reeks die we graag lezen. Over het algemeen kunnen historische strips ons sowieso wel bekoren, maar scenarist Olivier Peru slaagt er ook steeds weer in om een vlot verteld verhaal aan de historische werkelijkheid te koppelen. Bij hem heb je dan ook nooit de indruk dat je een verstript Wikipedia-artikel aan het lezen bent.

Bij dit vierde deel hanteerde nobele onbekende Francesco Mucciacito de tekenpen. Of het aan de nogal vlakke digitale inkleuring ligt, weten we niet, maar de lijnvoering laat op een aantal pagina's weleens te wensen over. Sommige pagina’s zijn er boenk op, andere lijken dan weer getekend te zijn na een avondje flink doorzakken.

Laat dat echter de pret niet drukken en kijk met ons mee uit naar het vijfde en laatste deel. Dat zal trouwens volledig draaien rond rond Isabella De’ Medici, de dochter van de Cosimo uit dit album.

WIM DE TROYER

Reeks
Medici's
Deel
4
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
drama
geschiedenis
Extra
compleet verhaal / deel 4 van vijfdelige reeks
Prijs
softcover
€ 9,95
€ 19,95
Terug naar overzicht