Het Fortuin van de Winczlavs 2: Tom & Lisa 1910

Tekenaar(s)
Philippe Berthet
Scenarist(en)
Jean Van Hamme
Uitgeverij
Dupuis
Verschijningsdatum

Een echte Van Hamme-strip

Over miljardair in spijkerbroek Largo Winch is al veel verteld, maar over de oorsprong van het familiefortuin des te minder. Op welke wijze zijn pleegvader Nerio Winch zijn rijkdom heeft verdiend, weet alleen Jean Van Hamme het antwoord. In het drieluik Het Fortuin van de Winczlavs ontrafelt de scenarist de familiestamboom die begint bij de Serviër Vanko Winczlav die zich in 1848 aansluit bij de opstand in Macedonië. Hij besluit te vluchten naar het buitenland en begint een nieuw leven als arts in opleiding in New York. De tweede generatie Winczlavs bestaat uit Milan en zijn stiefbroer, die al snel om het leven komt. Milan krijgt twee kinderen: Tom en Lisa en bij hen begint het tweede album in 1910. Lisa is met haar moeder meegegaan naar Frankrijk en ontwikkelt daar een fascinatie voor de luchtvaart. Dankzij een erfenis koopt ze haar eigen toestel en bindt ze zelfs de strijd aan met de legendarische Rode Baron, Manfred von Richthofen. Haar broer Tom is minder avontuurlijk en zijn jachtgebied is vooral gericht op gewillige secretaresses en andere amoureuze veroveringen. Uiteindelijk wordt hij op 5 december 1933 vader van een zoon, Nerio Thomas Milan Winch.

In dit album komen we te weten waarom de naam Winczlav wordt veranderd in Winch en hoe het Winch-imperium begint te ontstaan. Verder is het een echte Van Hamme-strip met vertrouwde ingrediënten als een sterke familievrouw, verraad en erotiek. Je weet als lezer wat je krijgt en dat smaakt gewoon goed. De tekeningen van Philippe Berthet zijn niet van het niveau van Largo Winch-tekenaar Philippe Francq, maar voor dit drieluik zijn ze passend genoeg.

Als alles volgens planning verloopt, verschijnt dit jaar ook nog een nieuwe Largo Winch in de huidige tijd en volgend jaar krijgen we dan de laatste onthullingen over het leven van zijn stiefvader Nerio en waarom hij de tweejarige peuter Largo heeft geadopteerd.

DAI HEINEN

Reeks
Het Fortuin van de Winczlavs
Deel
2
Pagina's
56
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
actie
avontuur
drama
geschiedenis
thriller
Extra
deel 2 van trilogie
Prijs
softcover
€ 8,50
hardcover
€ 16,95