Enola Holmes 3: Het Mysterie van het Bizarre Boeket

Tekenaar(s)
Serena Blasco
Scenarist(en)
Serena Blasco
Uitgeverij
Diedeldus
Verschijningsdatum

Bloemen en mysteries

Vorig jaar waren we niet onverdeeld gelukkig met de eerste twee delen van Enola Holmes. Op de een of andere manier leek de mayonaise bij ons niet te pakken, al blijken de originele romans van Nancy Springer een prominente plaats in te nemen op heel wat jongemeisjesboekenrekken. Op papier lijkt het natuurlijk een goed idee: de jonge zus van de gebroeders Holmes probeert op eigen houtje mysteries op te lossen zonder dat ze Sherlock of Mycroft nodig heeft.

Maar kijk, in dit derde deel kunnen we niet anders dan overstag gaan. Enola gaat op zoek naar dokter Watson, de sidekick van Holmes, die met de noorderzon verdwenen lijkt. Bij een bezoek aan de vrouw van Watson wordt ze op het juiste spoor gezet door een vreemd boeket bloemen dat bij de dame bezorgd is. En hoewel haar bekende detectivebroer zijn vriend ook wil terugvinden, is het toch het zusje dat de puzzelstukjes op de juiste plaats weet te leggen.

Serene Blasco levert hier een indrukwekkende prestatie af. We waren al fan van haar mooie aquarellen, nu klopt het scenario ook als een bus. Het dossiertje op het einde geeft nog wat inkijk in bloemensymboliek, vermommingstechnieken en een alternatief geheimschrift en is zo een kers op de mysterietaart.

De zes delen van Enola Holmes zijn oorspronkelijk verschenen bij Miss Jungle, de jongedamesimprint van uitgeverij Jungle, maar we kunnen je garanderen dat ook de gemiddelde M/V/X van onbestemde leeftijd hier veel plezier aan zal beleven.

MARIO STABEL

Reeks
Enola Holmes
Deel
3
Gebaseerd op
de boekenreeks van Nancy Springer
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
avontuur
detective
jeugd
Extra
compleet verhaal / deel 3 van zesdelige reeks
Prijs
softcover
€ 8,95
hardcover
€ 19,95