Enola Holmes 4: Het Geheim van de Waaier

Tekenaar(s)
Serena Blasco
Scenarist(en)
Serena Blasco
Uitgeverij
Diedeldus
Verschijningsdatum

Zusje

In deze vierde verstripping van Nancy Springers young adult romans over het zusje van Sherlock Holmes, probeert Enola een oude vriendin te redden van een gedwongen huwelijk. Lady Cecily Alistair (die we nog kennen uit het tweede deel) is namelijk ontvoerd en wordt op een geheime plaats gevangengehouden tot ze toestemt om met haar neef te trouwen. Maar dan kan Enola Holmes weer volop gebruikmaken van alle truken van de foor om het mysterie op te lossen en haar oudere broer schaakmat te zetten.

De romans van Springer zijn heel populair bij de doelgroep en dit resulteerde ondertussen ook al in twee verfilmingen bij Netflix. Het feministische en non-conformistisch kantje van Enola spreekt het jonge publiek dus duidelijk aan. Bij de verstripping lijkt Serena Blasco soms wat moeite te hebben om alle info van de roman in het keurslijf van een strip te stoppen, maar dat maakt ze ruimschoots goed met haar heerlijke aquarellen.

Sinds 2019 was de auteur trouwens bij met al haar adaptaties, maar nu heeft Springer in 2021 na meer dan tien jaar met Enola Holmes and the Black Barouche een nieuw avontuur gelanceerd. Ook van dit boek volgde recent al een Franse versie, waar Blasco nog het scenario voor schreef. De tekeningen zijn deze keer van de hand van Lucie Arnoux, zodat Blasco zich op haar eigen reeks Arcana kan blijven concentreren.

MARIO STABEL

Reeks
Enola Holmes
Deel
4
Gebaseerd op
de roman van Nancy Springer
Pagina's
64
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
detective
jeugd
Extra
compleet verhaal, deel 4 van zesdelige reeks
Prijs
softcover
€ 9,95
hardcover
€ 21,95