Aspis, Detectives van het Ongewone 7: Het Mysterie van de Kromme Mummie

Tekenaar(s)
Emmanuel Despujol
Scenarist(en)
Thierry Gloris
Uitgeverij
Daedalus
Verschijningsdatum

Familiekroniek

Hugo en Flora worden deze keer opgetrommeld door Flora’s sikkeneurige tante Helena die een chique villa in Bordeaux betrekt. Geesten en ectoplasma’s vallen haar en haar personeel voortdurend lastig en ze hoopt dat het detectiveduo dat tegen een vriendenprijsje weleens wil komen oplossen. Flora wordt al snel geconfronteerd met de geest van haar moeder die een onderkomen gevonden heeft in de restanten van de mummie Tapout.

Gaandeweg laveert het verhaal in de richting van een ontknoping die nog wel wat onfrisse familiegeschiedenissen naar boven lijkt te halen, al zullen we dat pas zeker te weten komen in het achtste deel van deze fijne reeks.Het lijkt wel of scenarist Thierry Gloris nog eens alle truken van de foor bovenhaalt in deze laatste cyclus van Aspis en deze overkill doet het verhaal jammer genoeg niet veel goed. Ook de nevenintrige rond de op hol geslagen liftenbouwer lijkt er wat met de haren bijgesleurd en wordt als interludium snel-snel afgeraffeld. Emmanuel Despujol slaan we zeer hoog aan als tekenaar van semi-realistische figuren, maar ook zijn pagina’s vertonen her en der wat metaalmoeheid. 

We hopen dan ook dat scenarist en tekenaar alles op een rijtje krijgen in het afsluitende deel. Aspis is immers zo’n reeks die we met veel plezier zijn blijven volgen en hebben aangeraden aan heel wat collega-striplezers. Ze verdient dan ook een knoert van een apotheose. En hoop je met ons mee dat Flora en Hugo eindelijk een koppel worden? Ja toch?

MARIO STABEL

Reeks
Aspis, Detectives van het Ongewone
Deel
7
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover
Genre(s)
actie
avontuur
detective
fantasy
Extra
voorlaatste deel van de reeks
Prijs
€ 9,95