Jagen op Ramirez 1

Tekenaar(s)
Nicolas Petrimaux
Scenarist(en)
Nicolas Petrimaux
Uitgeverij
Dark Dragon Books
Verschijningsdatum

Terecht hoge verwachtingen

Van de vele strips die ook dit jaar verschijnen hadden we speciale aandacht voor Jagen op Ramirez. Vanuit Frankrijk hoorden we lovende berichten en toen we op vakantie in Kopenhagen een grote stripwinkel binnenliepen, was Ramirez daar net verschenen en had het een prominente plaats tussen de bekende titels. Nu we het album hebben gelezen, sluiten we ons aan bij de vele positieve reacties. Schrijver en tekenaar Nicolas Petrimaux brengt op grafisch zeer indrukwekkende wijze een actieverhaal in beeld wat we zelden hebben gezien.

De doofstomme Ramirez had een reputatie als gevreesde huurmoordenaar van een Mexicaans drugskartel. Enkele jaren geleden is hij verdwenen en niemand weet wat er van hem is geworden. Per toeval ontdekken twee leden van het kartel dat hij werkzaam is als stofzuigerhersteller. Belust op wraak opent het kartel de jacht op hun voormalige medewerker. Deze krijgt hulp van twee knappe, maar gevaarlijke dames die hun hand niet omdraaien voor een overval.

Tijdens het lezen van Jagen op Ramirez dwaalden onze gedachtes af naar de Netflix-hitserie Breaking Bad. Het concept van een ondergedoken huurmoordenaar vinden we per definitie interessant. Liefhebbers hiervan zullen de reeks De Killer ook waarderen. Maar de grafische kunsten van Petrimaux vinden we zeer goed en we kregen het gevoel dat we een Quinten Tarantino als strip zaten te lezen. Soms gedetailleerd, dan weer wat minder maar de gekozen camerastandpunten en gezichtsuitdrukkingen leiden tot een actiefilm waar we geen genoeg van krijgen. Soms kiest hij voor reclame tijdens het verhaal, maar omdat ze betrekking hebben op producten uit het verhaal, leiden ze niet te veel af. De QR-code die je kan scannen om zo een sneak preview te krijgen van het volgende deel is het digitale toetje op deze striptaart.

Voor onze top-10-lijst, die we elk jaar in december opstellen, noteren we alvast Jagen op Ramirez. Uiteraard zijn we ook verheugd met de ex libris die bij de eerste vijfhonderd albums is bijgevoegd.

DAI HEINEN

Reeks
Jagen op Ramirez
Deel
1
Pagina's
144
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
actie
drama
humor
thriller
Extra
deel 1 van trilogie
Prijs
€ 29,95