Terug naar overzicht

XIII 27: Geheugen Opgeladen

Tekenaar(s)
Iouri Jigounov
Scenarist(en)
Yves Sente
Uitgeverij
Dargaud
Verschijningsdatum

Bijna even vlot als Jean Van Hamme

In een interview dat we met Yves Sente hebben gevoerd naar aanleiding van deze nieuwe Xlll, gaat de scenarist uitgebreid in op zijn toekomstplannen met deze reeks. Het dossieralbum The Xlll History legde al de nodige puzzelstukjes op zijn plaats en dit album sluit het daaropvolgende tweeluik goed af. Net zoals met Largo Winch zullen de verhalen van Xlll voortaan als tweeluik verschijnen met op de achtergrond een rode lijn in het verhaal. 2132 Meter was het eerste deel en daarin legde Sente bekwaam de lijnen uit voor het vervolg dat hij nu ook sterk afrondt. Hij had enkele albums nodig om de verhaallijn rond de Mayflower-stichting neer te zetten, maar nu leest het bijna even vlot als de verhalen van Jean Van Hamme.

Terwijl Xlll op de vlucht is, zorgt de Mayflower-stichting ervoor dat de Verenigde Staten op hun grondvesten trillen op een manier die Donald Trump niet eens had kunnen verzinnen of aansporen. En ook nu staat het Capitool, net zoals enkele weken geleden in het echte leven, in het centrum van de belangstelling van de hele wereld. Wanneer de stofwolken zijn opgelost, hebben sommige personen de touwtjes zeer strak in handen. Nadat ze enkele albums langs de zijlijn hebben gestaan, spelen generaal Carrington en kolonel Jones weer een meer prominente bijrol en Xlll gebruikt zijn vuisten weer eens. We ontdekken ook hoe hij zijn nieuwe functie als adviseur van de nationale veiligheid heeft gekregen. Ook hier blijkt dat Sente zijn huiswerk gewoon goed heeft gemaakt.

Op de cover staat de hoofdrolspeler te zwaaien met de vlag van de Zuidelijke staten, een symbool dat anno nu nogal omstreden is. Uit welke verzameling die komt, kunnen we je niet verklappen.

Xlll had enkele albums terug een mindere fase, maar inmiddels verheugen we ons weer als voorheen op een nieuwe portie actie van Jason MacLane, een dermate interessant personage dat met de juiste verhaallijn nog vele albums lang mee kan. Bij tekenaar Iouri Jigounov is hij in goede handen. Zijn stijl sluit perfect aan bij die van wijen William Vance. En nu nog een regenscène om die sterkte van Vance ook door Jigounov uitgevoerd te zien.

DAI HEINEN

Reeks
XIII
Deel
27
Pagina's
48
Uitvoering
Softcover en hardcover
Genre(s)
actie
thriller
Extra
slot van tweeluik
Prijs
softcover
€ 8,50
hardcover
€ 16,95
Terug naar overzicht