De Technovaders integraal 1

1. De Lagere Pan-technoschool - 2. De Tuchtschool van Nohope - 3. Planeta Games - 4. Halkattraz, de Ster van de Beulen

Tekenaar(s)
Zoran Janjetov
Fred Beltran
Scenarist(en)
Alejandro Jodorowsky
Uitgeverij
Silvester
Verschijningsdatum

Absolute sf-strip

De eerste van twee geplande integrales van De Technovaders, een van de spin-offreeksen van De Incal, het grensverleggende sf-epos van Mœbius en Alejandro Jodorowsky. Van tekenaar Zoran Janjetov maakt Silvester al enkele jaren grote sier met de sf-reeks Centaurus en opvolger Europa. Fred Beltran (Nathanaëlle) werkte ook mee als tekenaar. Beide heren tekenden zelf al een spin-off van De Incal, respectievelijk De Jeugd van John Difool en Megalex.  De Technovaders verscheen voorheen bij Arboris. Deze eerste integrale bundelt de eerste vier delen van de achtdelige reeks.

Wat zou Hergé hiervan gevonden hebben? Of Edgar P. Jacobs? Zouden de grondleggers van de Klare Lijn in rabiate bewondering gestaan hebben voor de perfectie van deze computertekeningen of zouden ze vertwijfeld hun heil gezocht hebben in hun vertrouwde potlood en gum. Feit is dat de tekeningen van Zoran Janjetov en Fred Beltran hun felle voor- en tegenstanders hebben. Enerzijds zijn ze koel en afstandelijk, anderzijds zorgen de miljarden bits en bytes voor diepte en megadetails, steeds afgebakend in een pure, trefzekere lijnvoering. Feit is dat De Technovaders eind vorige eeuw en begin deze eeuw al na vier albums uitgroeide tot een absolute sf-strip, zijn grote broer De Metabaronnen kwalitatief de loef afstekend.

Net zoals die De Metabaronnen is dit een geschifte familiekroniek. Nadat de mooie priesteres Panepha verkracht werd door drie ruimtepiraten, besluit ze haar verdere leven te wijden aan het nemen van wraak. Bizarre sf-verhalen waar de avontuurtjes van Storm, Nikopol en andere Ravians onmiddellijk bij verbleken. Pure vertelklasse die van Alejandro Jodorowsky terecht een onwrikbaar stripkeurmerk maakt! Als in: "En? Heb je de nieuwe Jodorowsky al in huis?"

WOUTER PORTEMAN

Reeks
De Technovaders
Deel
1
Pagina's
212 (hardcover) • 228 (collectors edition)
Uitvoering
Hardcover
Genre(s)
sciencefiction
Extra
deel 1 van tweedelige integrale reeks met dossier
Prijs
hardcover met stofomslag
€ 39,95
luxe met linnn rug, andere cover, schets- en artdossier, gesigneerde ex libris (100 exemplaren)
€ 79,95