WINNAARS WEDSTRIJD! Win twee vrijkaarten voor unieke theatervoorstelling over Maurice Tillieux

16 september 2023 Algemeen

Op 23 september wordt in CC De Meent (Beersel) de aftrap gegeven van het tweetalige toneelstuk Tillieux: Tekenaar met Zeemanshart. Een dag ervoor verschijnt officieel een lijvige en rijkelijk geïllustreerde biografie van de auteur van onder meer Guus Slim, Felix en de scenarist van vele grootheden in de Franco-Belgische stripwereld. Met Marc Hendrickx, de schrijver van het door 't Vlaams Stripcentrum uitgegeven boek Maurice Tillieux: Van de Zee over het Papier naar de Glorie, publiceren we tegen dan een interview. Hendrickx was ook nauw betrokken bij de theatervoorstelling.

Voor wie er werkelijk bij kan zijn op zaterdagavond 23 september om 20.15 uur mogen we tweemaal twee vrijkaarten weggeven. Al wat je moet doen, is ons een mail sturen naar info@stripspeciaalzaak.be met het onderwerp "Tillieux" en het antwoord op onderstaande wedstrijdvraag. Uit alle correcte inzendingen worden de winnaars geloot. Hun vrijkaarten zullen aan de kassa van CC De Meent beschikbaar zijn. Deelnemen kan tot 15 september middernacht.

Voor welk stripweekblad creëerde Tillieux zijn bekendste held, de detective Guus Slim?

Het juiste antwoord is Robbedoes. Uit alle correcte inzendingen hebben we onderstaande winnaars geloot die met een parter naar keuze naar de theatervoorstelling mogen gaan:

  • Patrick Claessens
  • Rufus Six

Het toneelstuk is een productie van Moody Blue Productions. Marc Weiss vertolkt Tillieux. Hij speelde mee in de film Close van Lukas Dhondt. Yoeri Lewijze speelt Depierre en andere rollen, terwijl Sam Brosens in de huid kruipt van Tillieux's echtgenote. Het bijzondere is dat het toneelstuk tweetalig is. Het publiek kan dus gemengd Nederlands- en Franstalig zijn om ervan te genieten. Hieronder kan je de trailer bekijken van het toneelstuk.