Silvester in oktober 2023

15 september 2023 Vooruitblikken

Op deze pagina stellen we alle te verschijnen albums van Silvester voor die eind oktober worden verwacht. Je vindt deze ook terug in Te verschijnen.

Anya 1

Na onder meer De Schaduw van het Verleden (1986), dat zich in de Krim in 1920 afspeelt, en Ungern Kahn (1989), dat in onder meer Mongolië in het jaar 1921 is gesitueerd, keert Crisse voor zijn nieuwe reeks Anya terug naar het oosten, of tenminste naar een "land van eeuwige winter en magische wouden". Voor deze sprookjesachtige jeugdstrip werkt de stripmaker van Atalante, Kookaburra, Het Kristallen Zwaard, Nahomi en vele andere reeksen weer samen met zijn vaste inkleurder Fred Besson.

De Blauwe Vogel, deel 1 van Crisses nieuwe stripreeks Anya, verschijnt op liggend formaat en in hardcover. Het telt 32 pagina's.

De inhoud: "De kleine Anya, haar grootvader Vassili en hun trouwe hond Kozak wonen rustig in het hart van een bos dat zowel magisch als mysterieus is. De rust lijkt verstoord te worden wanneer hun ritje naar de stad niet volgens verwachting verloopt: Vassili slaagt er niet in om zijn lading speelgoed te verkopen, en Anya haalt zich ellende op de hals als ze vogels die zitten opgesloten vrijlaat uit hun kooi..."

Celestin de Maneslikker

Celestin de Maneslikker is een dubbeldik verhaal geschreven door Wilfrid Lupano (Krasse KnarrenAlim de Leerlooier, De Engelsman die niet van Vuurwapens hHudt) en getekend door Yannick Corboz (Verhoeven Brigade, De Rivieren van het Verleden). Samen maakte het duo al de vierdelige reeks Moordenaar op Maat.

"Celestin, klaploper en dromer, werd achtergelaten bij zijn geboorte maar is rotsvast overtuigd van zijn nobele afkomst, en vastbesloten zijn plekje in de hogere kringen te heroveren. Daarvoor ziet hij maar een manier: trouwen met een hooggeboren erfgename. Na verschillende kortstondige avontuurtjes met adellijke jongedames heeft hij er zijn buik van vol om steeds maar als vluchtige bedgenoot en nooit als toekomstige echtgenoot te worden aanzien, en richt hij zijn pijlen op niemand minder dan prinses Pimprinula, de dochter van de koning."

Grillige Geschiedenis 1

In deze reeks wordt in ieder deel een andere moment uit onze grillige geschiedenis belicht. Inclusief stofomslag en dossier met achtergrondinformatie. In het Frans bestaan er al drie delen sinds 2021. Jean-Pierre Pécau (De Verborgen Geschiedenis) is de vaste scenarist. Elk album is getekend door een andere tekenaar.

"Nikolaï Bystrov belandt op negentienjarige leeftijd in 1983 in Afghanistan, waar de oorlog met Sovjet-Rusland in volle hevigheid woedt. Als de moedjahedien hem te pakken krijgen, is Nikolaï zeker dat hij gaat sterven. Hij wint het vertrouwen van commandant Massoud, en wordt zelfs diens persoonlijke lijfwacht. In 1995 keert Bystrov terug naar Rusland. Hij zal het zichzelf nooit vergeven dat hij Massoud in de steek heeft gelaten: de commandant komt om bij een aanslag twee dagen voor 11 september 2001."

M.O.R.I.A.R.T.Y. 2

In het Frans verschijnen de complete verhalen als tweeluiken in twee albums. Silvester bundelt deze echter als dubbeldikke one-shots waardoor je het complete tweeluik telkens in één enkel album te lezen krijgt. Voor het tweede verhaal neemt tekenaar Gess het over van Stevan Subic die het vorige album heeft getekend. Het schrijversduro Fred Duval en Jean-Pierre Pécau blijft op post. Samen scherende onder meer de uchroniereeks Uur U en de seriemoordenaarsthriller Wonderball.

"Parijs 1900. Terwijl de Wereldtentoonstelling de goegemeente in vervoering brengt vindt op de Trocadero esplanade de finish van een wereldwijde ballonrace plaats. ‘s Avonds arresteren Holmes en Watson een dief die goed geboerd heeft in alle steden waar de race halt gehouden heeft. Bij zijn ondervraging door de politie blijkt de crimineel meerdere persoonlijkheden te hebben. Dokter Sigmund Freud wordt te hulp geroepen...3

Rock & Stone

Debuutalbum van zowel tekenaar Yann Valéani als scenarist Nicolas Jean dat in het Frans in 2014 en 2016 als een tweeluik verscheen. Silvester geeft het uit als een dubbeldik one-shot.

"Caldoria: een planeet vol rotsen en zand, lichtjaren verwijderd van de Aarde. Onder leiding van de Iawhé, een kunstmatige intelligentie, kwamen de machines in opstand. De mensheid werd bijna volledig uitgeroeid. Een jaar na de opstand ontmoet Stan, een jonge overlevende die ver van de stad woont, een zelfstandig opererende robot met een mysterieus doel... Zal het duo erin slagen om de loop van de geschiedenis te veranderen?"

Vampire State Building

"Vampire State Building is een compleet verhaal van 112 pagina's. De scenaristen van De Orde van de Drakenridders en de tekenaar van Walking Dead bundelen hun krachten voor een nagelbijtende horrorervaring!

Terry Fisher, een jonge soldaat die op het punt staat om op missie te vertrekken, spreekt met zijn vrienden af op de top van het Empire State Building voor een afscheidsfeestje. Vanuit het niets valt een zwerm vampiers de wolkenkrabber aan en begint iedereen af te slachten. De 102 etages van de wolkenkrabber zijn een dodelijke valstrik geworden. Terry ontdekt dat hij en z'n vrienden het moeten opnemen tegen U'tluntla, de verschrikkelijke vampiergod die eeuwenlang in het gebouw zat opgesloten. Verliezen betekent dat het leger gruwelijke monsters zich over de stad zal verspreiden..."

War Machines 6

In deze reeks wordt in ieder deel een andere tank en oorlog belicht. Inclusief stofomslag en dossier met achtergrondinformatie.

"Tijdens de Franse veldtocht van 1940 vormde de Franse tank B1bis een hoogst onaangename en te duchten verrassing voor de Duitse Panzerbemanningen, die eerder nog niet van haar bestaan op de hoogte waren. Zij moesten hun toevlucht nemen tot hun allerzwaarste kanonnen om deze tegenstander te verslaan, die onkwetsbaar bleek voor alle andere artillerie en antitankgeschut."