Terug naar overzicht

Vervolg van westernreeks Wanted

10 mei 2021 Vooruitblik

Af en toe krijgen we de vraag of deel 6 van de knalharde westernreeks Wanted, door Thierry Girod en Simon Rocca (zijn echte naam luidt Georges Ramaïoli), ooit nog vertaald zal worden. Talent publiceerde tussen 1995 en 2000 namelijk enkel de eerste vijf delen in het Nederlands. Het vervelende is dat Talent niet meer bestaat en dat een andere uitgeverij dan opgezadeld zit met vijf delen die nieuwere lezers misschien niet kennen en die de uitgeverij opnieuw zou moeten uitgeven. Bovendien is deel 6 de start van een nieuwe cyclus en sinds 2004 is er geen vervolg verschenen...

Maar kijk, er bestaat een scenario en de auteurs beschikken nu zelf over de rechten op de reeks. Girod kondigde inmiddels aan dat er op het platform Ulule een crowdfundcampagne zal lopen om de financiering voor deel 7 rond te krijgen. Dat zet de stap naar dat vervolg, en een eventuele vertaling, al wat dichter. Wie weet ziet een vertaaluitgever wel heil in een vorm als integrale editie met vele bestaande knappe schetsen en illustraties als bonuspagina's om de oude delen in een nieuw jasje uit te geven. Een concrete aankondiging is dit echter niet!

Het hoofdpersonage in deze western is de meest gevreesde premiejager van het Wilde Westen. Hij wordt Wanted genoemd naar het W-vormige litteken dat enkele desperado's in zijn gezicht hebben gekerfd. Zij handelden uit wraak, maar de verminking belet hem niet om outlaws achterna te gaan.

Girod wisselde indertijd Wanted af voor de betere verkopende westernreeks Durango op scenario van Yves Swolfs. Girod stopte de samenwerking omdat hij nul op het rekest kreeg van zijn uitgever Guy Delcourt nadat hij had gewaagd opslag te vragen voor zijn bijdrage aan de reeks die meer dan 30.000 exemplaren per nieuw album opleverde. De Italiaan Iko (Duisternis) is tegenwoordig de tekenaar van Durango.

Terug naar overzicht