Terug naar overzicht

Suske en Wiske Museum sluit in 2025

2 december 2022 Algemeen

Onlangs vierde het Suske en Wiske Museum in Kalmthout haar vijfentwintigste verjaardag. Vandaag raakte bekend dat het op maat van kinderen gesneden museum in 2025 de deuren zal sluiten, tenzij er een overnemer gevonden wordt.

Het museum is gevestigd aan de oude villa van Willy Vandersteen waar ook Studio Vandersteen onderdak vond en er nu nog steeds is gevestigd op de eerste verdieping van de villa. De provincie Antwerpen was de exploitant van het museum, maar stopt daar vanaf 1 januari 2025 mee. Naar eigen zeggen omdat het museum als een persoonsgebonden educatie niet tot de kerntaak van de provincie vindt horen. Bij de gemeenteraad van Kalmthout valt te vernemen dat het gewoon om een "platvloerse besparingsmaatregel" gaat.

De provincie gaat wel actief mee op zoek naar een overnemer. Drie jaar geleden werd het museum nog grondig gerenoveerd. In 2013 ontving het museum de MuseumPrijs in de categorie Vlaamse Kinderjuryprijs. Als er geen doorstart komt, staat de vraag nog open wat er met het gebouw en het domein zal gebeuren.

Surf ook naar www.suskeenwiskemuseum.be

 

Bron: Het Laatste Nieuws / Gazet van Antwerpen — © foto's: Jaco-Derk van der Tang

Terug naar overzicht