Spin-off voor De 5 Rijken in 2024

4 januari 2023 Vooruitblikken

Daedalus is ons nog deel 6 verschuldigd van de goed onthaalde dierenfantasyreeks De 5 Rijken om de eerste cyclus in het Nederlands af te sluiten. In het Frans blijft het uitgeeftempo hoog én regelmatig. Daar zitten ze in maart 2023 aan deel 10 en dus deel 4 van de tweede cyclus. Voor die cyclus verlaten we het rijk van de katachtigen en belanden we in een rijk met apensoorten. Daarna wachten ons nog eens drie cyclussen van elk zes albums. En voeg daar alvast één extra album aan toe, want in 2024 is er een spin-offalbum gepland.

Uitgeefdirecteur en co-scenarist David Chauvel geeft uitleg: "Sinds we de eerste cyclus van De 5 Rijken hebben afgerond, hebben we een gevoel van onvolledigheid dat volgens mij door velen wordt gedeeld. Het lot van de meeste personages die in deze zes delen met elkaar verweven zijn, is min of meer volbracht (en vaak op een... definitieve manier), maar er is nog één personage dat we enigszins aan de kant hebben laten staan. 

Dit personage is This, de jonge ocelot die door zijn aankomst en vertrek uit Angleon de cyclus opent en sluit, en die zo velen van u schijnt te hebben geraakt. Na een (te?) lange overweging en veel aarzeling besloten we deze leemte op te vullen en hem een echt verhaal te bieden. Een one-shot van 64 pagina's getiteld Demeus Lor (zijn echte naam), zal gepubliceerd worden in de lente van 2024 (tussen het einde van cyclus 2 en het begin van cyclus 3). Deze spin-off van de hoofdreeks wordt getekend door Sylvain Guinebaud, wiens meest recente titels Robilar en Detectives zijn, twee reeksen uitgegeven door Delcourt. De rest van het team is ongewijzigd (Didier Poli voor het ontwerp, Dimitris Martinos voor de kleuren en Lewelyn voor het scenario natuurlijk).

Waarom de aarzeling? Omdat we, zoals u zich kunt voorstellen, niet de indruk wilden wekken dat we gewoon om financiële redenen het succes van de serie misbruiken om het aantal spin-offalbums te vermenigvuldigen. Het doorslaggevende argument was de basis van het verhaal dat Mélanie Guyard - Andoryss, Patrick en ik schreven. Toen we ervan overtuigd waren dat we een goed verhaal hadden dat de moeite van het vertellen waard was, namen we de uiteindelijke beslissing, bekrachtigd door Jérôme Lereculey, Didier, Dimitris en de eindbaas, alias Guy Delcourt. Terwijl ik deze regels schrijf, wordt het album al gemaakt, Sylvain heeft net het storyboard af en we zijn allemaal erg blij met het resultaat. Ik hoop dat de meeste lezers van de serie deze aankondiging als goed nieuws zullen opvatten en dat zij, wanneer het album eenmaal is uitgebracht, net als wij zullen denken dat het allemaal de moeite waard was!"

Hieronder vind je de covers van de delen 7 (de start van de tweede cyclus) tot 10.